avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... despagubire rca
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

despagubire rca

buna,intrebarea mea este legata de un accident de circulatie soldat cu decesul tuturor ocupantilor autoturismului,accident produs din vina exclusiva a conducatorului auto decedat si el si care se afla sub influenta alcoolului.Intrebarea este;daca familiile pasagerilor decedati sant despagubite de catre asigurator si eventual care sunt pasii de urmat?Autoturismul avea o asigurare rca valabila in momentul producerii evenimentului.Daca cineva a avut o situatie asemanatoare orice sfat ar fi de ajutor.Multumesc mult,Stefan
Cel mai recent răspuns: nucu$ , utilizator 16:50, 30 Iunie 2013
Ord.CSA nr 14/2011 modificat prin nOrd.CSA 22/2012, prevede ca se platesc asigurari de catre asigurator pentru :
Art.26, Alin (2) pct 4:
-prejudiciile produse ca urmare a vătămării corporale sau decesului membrilor familiei asiguratului sau membrilor familiei conducătorului auto, cu excepţia despăgubirilor solicitate de către conducătorul auto vinovat de producerea accidentului;”.
Art 27 prevede ce nu se despagubeste .
Ultima modificare: Vineri, 3 Mai 2013
nucu$, utilizator
multumesc frumos Nucu$
da firma de asigurari va achita despagubiri . Va trebui sa intentati un proces civil firmei de asigurari pt a o obliga sa achite despagubirile la care s-a angajat prin polita de asigurare . Victimele unui accident de circulatie sunt terti beneficiari ai contractului de asigurare.
Pana la intentarea actiunii, exista o procedura prealabila obligatorie, care nu a fost inca parcursa.Ce culpa are in prezent (1-5 mai) asiguratorul, pentru a fi actionat in judeacat?.Nu puteti ignora nici faptul ca exista o cercetare penala pentru vatamare/omor din culpa.
Singura certitudine este ca daunele sunt suportate in solidar de catre asiguratorul RCA, in baza politei valabile, emisa de catre acesta , direct sau prin mandatar.Primul act obligatoriu este avizarea daunei, si formularea pretentiilor de despagubire inregistrata la asigurator, de catre reprezentantii/ mostenitorii legali ai victimelor.
Ultima modificare: Duminică, 30 Iunie 2013
nucu$, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident rutier cu victime ionut_malin ionut_malin as dori sa aflu daca polita de asigurare obligatorie rca poate despagubi pasagerii care au suferit leziuni sau fracturi ale membrelor in urma unui accident ... (vezi toată discuția)
Despagubire rca cosmin311 cosmin311 Am avut un accident de masina in care a murit mama mea. Masina era pe numele lui tata si asigurarea RCA tot pe numele lui era. Eu am fost la volan in momentul ... (vezi toată discuția)
Victima accident auto, calcul despagubiri gby551 gby551 Buna ziua! Am fost victima unui accident auto, rezultatul fiind masina dauna totala, mana rupta si alte lovituri la membre. Inca nu am contactat asiguratorul ... (vezi toată discuția)