Salut, ma intereseaza cat se poate retine din salariul in cazul meu: sunt angajat cu 2 ore pe zi cu un salariu de 200 lei ( doua sute ) pe luna - este singurul venit , prin hotararea judecatoreasca de divort treb sa le dau celor 2 minori cate 200 lei pe luna, (pe care ii rezolv cumva ;)) dar acuma a venit la firma somatie de la executor judecatoresc pentru poprire din salariu ( credit nerambursat ). ma intereseaza cat treb firma sa opresca ptr executor, sau daca treb sa opreasca si sa vireze ceva. multumesc!
asta am vazut, eu am salariu de 200 lei, iar prin HJ de divort minorilor treb sa la dau 400 lei, salariu nu ajunge nici ptr ei, de unde sa mai retina si ptr banca?
art 409 cpc
(3)Veniturile din muncă sau orice alte sume ce se plătesc periodic debitorului şi sunt destinate asigurării mijloacelor de existenţă a acestuia, în cazul în care sunt mai mici decât cuantumul salariului minim net pe economie, pot fi urmărite numai asupra părţii ce depăşeşte jumătate din acest cuantum.
angajatorul va trebui sa-l instiinteze pe executor de situatia dvs, ca nu are pe ce sa va puna poprire
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Poprire pe salariu
aby2000
lucrez la un bar si m-i se face poprire pe salariu asta este normal
in barul respectiv sunt masinute,si patronul m-a angajat si ptr masinute,prin urmare ... (vezi toată discuția)