avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 145 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Schimbarea benzii fara asigurare versus nu am pastrat ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Schimbarea benzii fara asigurare versus nu am pastrat distanta regulamentara

salut,

Acum cateva zile eram pe J L Calderon, strada cu sens unic si 2 benzi pe sens. La un semafor strada se bifurca, banda din stanga se continua spre stanga, banda din dreapta merge tot inainte. Ma aflam pe banda din dreapta care se ingusteaza din pricina masinilor parcate si pe stanga si pe dreapta: din aproape 3 benzi ramane una pe centru. Ma deplasam pe banda aceasta, fara a fi incomodat de vreo masina care parcheaza. Cu cativa metri inainte sa intram in palnia care se formeaza de la ingustarea de la 2 benzi, un A8 nervos care mergea in paralel cu mine forteaza acceleratia si trage dreapta pe banda mea. Masina din fata lui franeaza, franeaza si el, franez si eu si il lovesc cu bara mea fata stanga in bara lui spate dreapta. Mentionez ca masina nu era in totalitate intrata pe banda iar eu am tras si putin dreapta ca sa evit. Individul nu opreste dupa accident, desi il claxonez si ii dau flashuri. peste 20 de metri, la primul semafor, cobor din masina si ii bat in geam. Ii spun sa opreasca pentru ca ne-am lovit. El isi continua drumul... La al 2-lea semafor, vad un MCV pe care se deplasa paralel cu mine, cobor si ii spun incidentul, iar agentii il opresc pe individ pe dreapta. Ne iau buletinele si atat, ne trimit sa ne intelegem amiabil, fara etilotest fara proces verbal, desi eu i-am somat sa il opreasca pe el. Dupa ce s-a oprit, tipul imi zice sa facem schimb de numere de telefon si sa facem amiabila mai tarziu. Sunt de acord, dar cand il sun imi spune sa ne vedem a 2-a zi. Deci a plecat de la locul accidentului si apoi a amanat orice pentru a 2-a zi, nu a suflat in etilotest. A 2-a zi trimite un papagal ca mediator pentru ca el este avocat si are o sedinta importanta. Nu ma inteleg cu asistentul lui care imi cauta nod in papura din orice si ma gaseste pe mine vinovat, dar ma trimit la service sa vad cat m-ar costa reparatiile mele: bara si semnalizarea stanga). In timp ce eu sunt la service ei se duc la politie si declara accidentul, iar in ciuda declaratiei mele care este la fel de detaliata ca aceasta, politistul apreciaza ca din dinamica accidentului eu am fost vinovat, eu nu am pastrat distanta regulamentara fata de masina din fata. Desi eu am pus si la mentiuni in procesul verbal ca el a taiat banda fara sa se asigure si fara semnal, si nu am mers efectiv in spatele lui nici 2 metri ( exista vreun punct la aceasta lege care cere sa mergi macar 3-5 metri in spatele unei masini pana sa se considere ca a schimbat banda? ) . Decizia mi se pare abuziva, politistul nu a scris nicaieri ca ala a schimbat banda, ca nu a oprit la locul accidentului, ca a amanat medierea si nu a suflat in etilotest pe loc. Cand i-am spus ca o sa contest procesul verbal mi-a zis ca nu am decat, o sa ma intalnesc cu domnul avocat acolo. Si apoi s-a eschivat ca a citit undeva, si ca nu stia ca partea cealalta este avocat.
Cel mai recent răspuns: f_tibor , utilizator 13:11, 26 Noiembrie 2012
intrebarea este?
:))) Cum demonstrez ca am dreptate? Cum pot sa explic ca mie mi-a fost taiata banda si ca respectivul nu se incadrase pe banda mea? Sau, am fost gasit vinovat corect?
martori care sa fi vazut evenimentul rutier
nu stiu in ce masura s-ar putea cere o expertiza, dar in orice caz verificati daca nu sunt camere de supraveghere prin zona

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vinovat accident rutier dandandandandan dandandandandan Accident rutier E vorba de tatăl meu care a avut un accident de circulație destul de stupid și nu s- a înțeles cu celălalt șofer și va merge mâine ... (vezi toată discuția)
Stabilire vinovatie accident anadavid anadavid Buna ziua! As dori sa ma ajutati in urmatorul caz: Pe o strada cu 3 benzi de circulatie, pe acelasi sens de mers circula 3 automobile. Pe banda 3 o Skoda, pe ... (vezi toată discuția)
Accident cu iz penal? Bogdan Petrescu Bogdan Petrescu Am fost implicat intr.un accident rutier ,am lovit o masina care nu s.a asigurat la schimbarea benzii si mi.a taiat calea. Bucuresti ,intersectia bd Aerogarii ... (vezi toată discuția)