Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

termen depunere plãngere contravenþionalã

Am primit un proces-verbal de contravenţie pe data de o1.11 2012 .
Până î n ce zi pot să depun plângerea împotriva acestuia ?
Cel mai recent răspuns: TDorina , utilizator 19:10, 18 Noiembrie 2012
Prin Ordonanta Guvernului nr.2/2001 privind regimul juridic 141f57b al contraventiilor cât si alte acte normative prevad ca "împotriva procesului verbal de constatare a contraventiei si de aplicare a sanctiunii se poate face plângere în termen de 15 zile de la data înmânarii sau comunicarii acestuia".
-) în termen de 15 zile de la data la care ați luat la cunoștință de existența procesului verbal.
Ultima zi ar fi 17.11, dar avand avand in vedere ca a cazut sambata, termenul se va prelungi pana luni.
Termenul legal pentru formulat plangere contraventionala este de 15 zile care se majoreaza in cazul cand perioada include si zile nelucratoare-respectiv 17 zile
Termenul legal este de 15 zile care se majoreaza in cazul cand perioada include si zile nelucratoare-respectiv 17 zile
Plangerea se depune la judecatorie

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procedura radu maria radu maria Buna ziua! inca o intrebare.Care este modalitatea si termenul de depunere a plangerii contraventionale pt anularea unui proces-verbal de contraventie?multumesc! (vezi toată discuția)
Bună,fiica mea are 17 ani si a primit amenda de la politia locala ... GetaLivia GetaLivia Bună,fiica mea are 17 ani si a primit amenda de la politia locala in valoare de 500lei pt.ca nu a avut masca de protectie si procesul verbal l-am primit prin ... (vezi toată discuția)
Amenda contravenționala ManuelaR77 ManuelaR77 Se poate face contestație? La o amenda contravențională dată pe 12.04.2020,pe motiv că nu era urgență deplasarea, deși avea declarație pe proprie ... (vezi toată discuția)