avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 514 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale procedura
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

procedura

Buna ziua! inca o intrebare.Care este modalitatea si termenul de depunere a plangerii contraventionale pt anularea unui proces-verbal de contraventie?multumesc!
Cel mai recent răspuns: Dan Cozma , Consilier juridic 10:43, 29 Mai 2009
Termenul legal este 15 zile de la comunicare, iar plangerea se depune, cu copia certificata prin semnatura in original a procesului verbal de contraventie, la judecatoria unde aveti domiciliul
Art. 31. - (1) Impotriva procesului-verbal de constatare a contraventiei si de aplicare a sanctiunii se poate face plangere in termen de 15 zile de la data inmanarii sau comunicarii acestuia.
Art. 32. - (1) Plangerea insotita de copia de pe procesul-verbal de constatare a contraventiei se depune la organul din care face parte agentul constatator, acesta fiind obligat sa o primeasca si sa inmaneze depunatorului o dovada in acest sens.*
(2) Plangerea impreuna cu dosarul cauzei se trimit de indata judecatoriei in a carei circumscriptie a fost savarsita contraventia.
(3) Plangerea suspenda executarea.
Se poate depune si direct la judecatorie.
Ordonanta Guvernului nr. 2/2001 privind regimul juridic al contraventiilor - actualizata la data de 27.04.2007

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda cristitotora cristitotora Am primit o amenda administrativa . Unde pot depuna plangere : la judecatorie sau la sectia de politie care a emis procesul verbal (vezi toată discuția)
Contestarea unui proces verbal elyen elyen Ce anume trebuie facut pt. a contesta un proces verbal al unei institutii,stiu ca la judecatoria in raza caruia exista sediu social,dar nu stiu ce anume ... (vezi toată discuția)
Tardivitate proces verbal - nulitate absolutã gyorfi raul gyorfi raul Am si eu o problemă, am atacat un proces verbal de contracenţie peste termenul de 15 zile legale; dar am invocat motive de nulitate absolută conf. art. 17 ... (vezi toată discuția)