avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 204 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... abtinere, art 300 ind.1
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

abtinere, art 300 ind.1

As avea nevoie sa inteleg daca abtinerea in urmatorul context se refera la faptul ca judecatorul nu se implica in cauza. Este vorba despre o citatie a partii vatamate in proces pentru Fond - talharie (art.211. c.p.) abtinere, art. 300 ind. 1. am nevoie sa inteleg sensul ca sa pot sa traduc in italiana.
Cel mai recent răspuns: micki_micki7 , utilizator 15:04, 22 Noiembrie 2012
La ce va referiti?Mai jos aveti dispozitiile art.300^1c.pr.pen.

ART. 300^1
Menţinerea arestării inculpatului la primirea dosarului
După înregistrarea dosarului la instanţă, în cauzele în care inculpatul este trimis în judecată în stare de arest, instanţa este datoare să verifice din oficiu, în camera de consiliu, legalitatea şi temeinicia arestării preventive, înainte de expirarea duratei arestării preventive.
Dacă instanţa constată că temeiurile care au determinat arestarea preventivă au încetat sau că nu există temeiuri noi care să justifice privarea de libertate, dispune, prin încheiere, revocarea arestării preventive şi punerea de îndată în libertate a inculpatului.
#M50
Când instanţa constată că temeiurile care au determinat arestarea impun în continuare privarea de libertate sau că există temeiuri noi care justifică privarea de libertate, instanţa menţine, prin încheiere motivată, arestarea preventivă. Dispoziţiile art. 159 alin. 3, 4, 5 şi 11 se aplică în mod corespunzător.
#M38
Încheierea poate fi atacată cu recurs, aplicându-se dispoziţiile art. 160^a alin. 2.
#M38
S-ar putea sa nu fi scris toate datele, este vorba despre o citatie pentru "Fond - talharie (art 211 c.p.) abtinere, art 300 ind. 1" (este scris exact in acest fel, cu virgula intre abtinere si art 300 etc.), ma interesa sa inteleg aceasta abtinere la ce anume se refera; vad per net multe cereri de abtinere a judecatorilor, procurorilor etc; in acest caz ce anume trebuie sa inteleg prin "abtinere", daca abtinerea se poate referi la unul din magistrati sau daca in acest context inseamna altceva. De fapt cuvantul care ma intereseaza este abtinere. multumesc frumos pentru un eventual raspuns!!
Posibil ca presedintele completului de judecata de la fond, a facut in sedinta publica
o declaratie de abtinere constatand ca exista o cauza de incompatibilitate,cauza urmand sa fie repartizata la alt complet de judecata.
Mii de multumiri!! Nefiind de meserie (sunt doar un traducator autorizat) nu-mi era clar ca de fapt sintagma "Fond - talharie (art 211 c.p.) abtinere, art 300 ind. 1" contine punctele de pe ordinea de zi. Multumesc din suflet pentru lamuriri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Masura de arestare preventiva eu101 eu101 buna seara . am si eu problema .... cineva a primit mandat de arestare preventiva pe 29 de zile, astazi a fost chemat din nou in fata instantei pentru ... (vezi toată discuția)
Admiterea cererii de revocare a masurii arestarii preventive danielungureanu31 danielungureanu31 Buna seara! Am o mare nelamurire: In cazul admiterii cererii de revocare a masurii arestarii preventive a inculpatului, se dispune punerea de indata in ... (vezi toată discuția)
Pedeapsa recidivist Ersin Dervis Ersin Dervis Buna ziua ! Am si eu o intrebare: Daca o persoana este recidivista si a fost arestat la aproximativ 2 ani de la eliberarea conditionata , in cazul care decizia ... (vezi toată discuția)