Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune

Va supun atentiei urmatorul caz: tatal meu a decedat in 2009 nu s-a deschis nici o succesiune atunci,ca mostenitori au ramas ,sotia ,eu si sora mea.intrebarea mea este :dupa decesul mamei mele(sotia decedatului) va trebui sa deschid succesiune si dupa tatal meu sau este de ajuns doar deschiderea suuccesiunii numai dupa mama.Sau cum ma sfatuiti sa procedez tinand cont ca mama si sora mea sunt de acord sa mostenesc eu tot.
Cel mai recent răspuns: n53 , utilizator 11:47, 21 Noiembrie 2012
Indiferent de situate, trebuie sa faceti 2 succesiuni consecutive. Atat dupa tatal si apoi dupa mama.

Veti putea ramane unic mostenitor daca ceilalti renunta la mostenire
anditaru a scris:

tatal meu a decedat in 2009 nu s-a deschis nici o succesiune atunci,ca mostenitori au ramas ,sotia ,eu si sora mea.intrebarea mea este :

- ar fi bine să se realizeze DEZBATEREA succesorală după fiecare deces în parte, numai aşa există ORDINE în moşteniri-proprietăţi-proprietari.Oricum aţi proceda, tot se va face dezbaterea succesiunii după fiecare deces ;
- mama + sora dvs. trebuie să accepte moştenirea apoi, să v-o doneze dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa succesiune RodicaVranciuc RodicaVranciuc Buna ziua! In urma decesului bunicului, trebuie deschisa succesiunea. Dansul a avut trei copii, printre care si tatal meu, care insa este mort de aproape 20 ... (vezi toată discuția)
Moștenire L.Andr L.Andr Buna ziua, In urma decesului tatălui meu,a rămas ca moștenire un imobil(acel imobil legal este al mamei tatălui meu, care a decedat , nu s-a făcut ... (vezi toată discuția)
Drepturi succesiune andrerieu56 andrerieu56 Dupa decesul tatalui (acum 20 de ani), cei doi frati mai mari au cedat drepturile succesorale ce se cuveneau in favoarea fratelui mai mic care ramasese sa ... (vezi toată discuția)