avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 674 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Termen redactare decizie pronuntata de instanta de ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Termen redactare decizie pronuntata de instanta de recurs

In cat timp se redacteaza o decizie de recurs?Care este procedura de ridicare a deiziei?
Cel mai recent răspuns: tudormario , utilizator 08:14, 5 Decembrie 2012
se va motiva si redacta in cel mult 30 zile de la pronuntare. o puteti ridica de la instanta de recurs, ori de la instanta de fond dupa intoarcerea dosarului, cand puteti definitiva si investi(daca a ramas definitiva solutia instantei de fond)
Art. 264 C.pr. civ.
Motivarea hotararii se va face in termen de cel mult 30 de zile de la pronuntare.

Decizia de la recurs nu se comunica, ci va trebui s-o ridicati singur, in baza unei cereri de mana, iar daca o vreti definitiva si irevocabila platiti o taxa de timbru de 2 lei si un timbru judiciar de 0,15.
Daca mai doriti si investirea cu titlu executoriu, mentionati in cerere acest lucru, si mai platiti o taxa de timbru de 4 lei.
Teoretic hotararile civile se redacteaza in termen de 30 de zile de la pronuntare, insa in practica acest termen se depaseste in cele mai multe cazuri.
Dupa expirarea acestui termen, aveti posiibilitatea sa formulati o cerere de urgentare a redactarii hotararii pronuntate.
Dupa redactare dosarul se restituie instantei de fond ( prima instanta).
Pentru eliberarea unei copii a deciziei pronuntate de instanta de recurs aveti nevoie de :
-cerere adresata presedintelui instantei,
-taxa de timbru de 1.00 lei si timbru jud. de 0,15 lei pentru fiecare pagina a hotararii.
Daca doriti si legalizarea deciziei- taxa de timbru de 2.00 lei si timbru jud. de 0,15 lei.
Daca pe langa legalizare mai doriti si investirea cu formula executorie, mai aveti de achitat inca o taxa de timbru de 4.00 lei si un timbru jud. de 0,15 lei.
multumesc mult

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legalizare sentinta divort csllngy csllngy Buna ziua. Divortul meu s-a pronuntat pe 8 decembrie 2010. Au trecut si cele 30 zile pt recurs. Acum vreau sa legalizez sentinta ( stampila definitiva si ... (vezi toată discuția)
Divort imo imo Dupa cite zile trimit de obicei dupa terminarea divortului deciziile sau sentinta judecatoreasca? Nu stiu cum se zice corect la hartia ,dovada cu care pot ... (vezi toată discuția)
Intrebare- comunicare hotarare divort milka2 milka2 buna seara am si eu o problema 7 august tribunalul iasi a redactat sentinta ca am castigat eu apelul in caz de un minor dar eu nu am stiut eu am adresa ... (vezi toată discuția)