avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 518 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... cat timp mai trebuie sa astept pt ca judecatorul sa ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

cat timp mai trebuie sa astept pt ca judecatorul sa dea motivatiile deciziei luate?

La un proces civil,Curtea de apel a dat decizia civilă in data de 07.10.2012. Intrebarea mea este: cat timp mai trebuie sa astept pt. ca judecatorul sa dea motivatiile deciziei luate?
Va multumesc.
Stima.
Cel mai recent răspuns: cassy , utilizator 02:04, 12 Ianuarie 2013
Legal nu este prevazut termen pentru motivare hotarare
Eventual puteti sa solicitati oficial presedintelui de instanta sa dispuna urgentarea motivarii,redactarii hotararii
Legal termenul prevazut de lege este de 30 de zile dar in fapt nu prea se respecta deoarece timpul nu le prea permite...
Sa inteleg ca poate dura oricat, dat fiind faptul ca nu este prevazut in lege decat o recomandare.
Daca acea motivatie pe care o astept este atat de importanta incat imi poate crea mari prejudicii, as spune irecuperabile, atunci cine poate fi tras la raspundere?
Cum voi fi instiintat despre continutul motivatiei si care este procedura normala.
Va multumesc.
Conform art 264 al.1 c.proc.civ. motivarea hotararii se va face in cel mult 30 de zile de la pronuntare.
In situatia in care se depaseste acest termen, partea are posibilitatea sa formuleze o cerere de urgentare a redactarii.
Astfel, verificati la arhiva instantei respective daca hotararea s-a redactat, iar daca nu, formulati o cerere in acest sens.
Hotararile irevocabile nu se comunica, prin urmare daca doriti un exemplar al acesteia, va trebui sa va adresati instantei cu o cerere pentru eliberarea unei copii xerox.
Dupa redactarea hotararii , dosarul se va restitui instantei de fond ( prima instanta), iar copia unei hotarari din recurs , poate fi solicitata printr-o cerere adresata presedintelui instantei, urmand sa anexati cererii, cate o taxa de timbru de 1.00 lei si un timbru jud. de 0,15 lei pentru ficare pagina a hotararii.
decizia Curtii de Apel daca a fost data in recurs nu va este comunicata acasa in scris. trebuie sa mergeti dvs la arhiva si sa intrebati daca a fost redactata motivarea si daca raspunsul e afirmativ atunci cererti sa faceti copie dupa ea. o sa aveti nevoie pentru legalizare si investire.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Termen redactare decizie pronuntata de instanta de recurs tudormario tudormario In cat timp se redacteaza o decizie de recurs?Care este procedura de ridicare a deiziei? (vezi toată discuția)
Hotarare pronuntata in calea de atac a apelului si necomunicata imbroserv imbroserv Pe data de 10.01.2012 sa judecat termenul si s-a dat solutionare la apel. Nu am primit pana astazi comunicarea solutionarii desi au trecut 3 luni de ... (vezi toată discuția)
Cerere de urgentare a redactarii hotararii judecatoresti ContSters247399 ContSters247399 am si eu o intrebare. de cate ori se pot face cereri de urgentare a redactarii hotararii judecatoresti?? am facut o cerere deja si astept si nu a venit ... (vezi toată discuția)