avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 635 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Infiintare firma - rog info
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Infiintare firma - rog info

Cit costa la ora actuala de infiintat un SRL si un PFA la registrul comertului?
Daca persoana e din provincie se poate face firma in Bucuresti sau mai avantajos e acolo?
Cit timp dureaza pina iese firma?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Lucian Huzum , Consilier juridic 11:43, 3 Decembrie 2012
HG nr. 902/2012 stabileste ca, din 23 noiembrie, inregistrarea unei persoane juridice in registrul comertului va costa 250 de lei, operatiune ce cuprinde autorizarea constituirii, inmatricularea si autorizarea functionarii prin declaratie pe proprie raspundere.

Inregistrarea in registrul comertului a unei persoane fizice autorizate, intreprinderi individuale ori familiale va fi taxata de astazi cu 90 de lei, solicitarea cuprinzand atat inmatricularea, cat si autorizarea functionarii prin declaratie pe proprie raspundere.

Tarifele pentru operatiunile efectuate de Registrul Comertului sunt unice.

www.avocatnet.ro/content/art...
La aceste costuri ce se mai adauga, rezervare denumire si taxe notariale pentru autentificare acte constitutive?
Sigur ca da.

HG nr. 902/2012 mai prevede ca cererile de mentiuni simple, cum ar fi cererea de verificare disponibilitate / rezervare denumire firma sau cererea de verificarea disponibilitate/rezervare emblema costa 45 de lei, indiferent ca se refera la persoane juridice, PFA sau intreprinderi familiale ori individuale.



HG nr. 902/2012 - aprobarea taxelor si tarifelor pentru operatiunile efectuate de ONRC si oficiile registrului comertului de pe langa tribunale

www.avocatnet.ro/content/art...
zerognost a scris:

La aceste costuri ce se mai adauga, rezervare denumire si taxe notariale pentru autentificare acte constitutive?


Plus fondul de buletin ( 10%), fondul de lichidare (50 %), taxa de cazier...Personal am deschis un topic in sectiunea "Societati comerciale" unde am trecut noile costuri pe care le-am achitat pentru diverse operatiuni efectuate si unde voi mai trece si altele.
www.avocatnet.ro/content/for...
Costurile sunt mult mai mari, astfel ca o rezervare de denumire ajunge pe la 72 lei(include si fondul de lichidare,++) la costurile afisate pentru inmatricularea societatii se mai adauga publicarea in monitorul oficial, fondurile de lichidare, etc. etc. astfel incat coosturile sunt mult mai ridicate.

Alte discuții în legătură

Taxarea la onrc - lege 2012? pablo2012 pablo2012 Stie cineva daca au intrat in vigoare noile norme de taxare la Registrul Comertului? [EDITAT -link invalid] (vezi toată discuția)
Se modificà sistemul de taxare la registrul comerȚului Roland Mindrila Roland Mindrila Speram ca va fi o modificare cu rezultatele scontate! Guvernul va introduce un nou sistem de calcul al taxelor pentru operaţiunile cerute de firme şi ... (vezi toată discuția)
Firma on line samire07 samire07 Buna ziua .Nu am primit rasouns pentru ıntrebarea a 2a Pentru a ınfiinta o firma on line unde şi cum se vor achita taxele de ... (vezi toată discuția)