avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 387 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Cheltuieli constituire
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Cheltuieli constituire

Cum trec cheltuielile de constituire ale firmei,de la registrul comertului si notar,in registrul de casa,daca ele dateaza inainte de existenta societatii?Am inteles ca eu,ca asociat unic,trebuie sa imprumut firma si sa fac o dispozitie de incasare.Cu ce data o fac pe aceasta?
Incepeti completarea in registrul de casa cu data cand ati primit de la finante codul fiscal. In acea data treceti toate documentele in registru, acelea datate anterior.
Separat faceti un tabel centralizator cu toate aceste documente pentru a avea suma totala a cheltuielilor de constituire si a putea face planul de amortizare si a stabili amortizarea lunara a cheltuielilor de constituire.
Ultima modificare: Duminică, 2 Decembrie 2012
george-neagu, moderator
Inregistrarile le faceti incepand cu data constituirii firmei. Pentru toate cheltuielile legate de constituirea firmei pentru care aveti documente datate anterior inregistrarii la ORC completati decont de cheltuieli. Puteti pastra acest decont de cheltuieli pana la o data ulterioara, data la care disponibilul va permite achitarea acestuia. In acest fel evitati creditarea societatii.
Practic este vorba despre 201 % 542 , urmand ca atunci cand aveti disponibil sa completati dispozitie de plata pentru restituirea sumei : 542 % 5311

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inregistrari la infiintare srl camicami camicami se pot inregistra cheltuielile de constituire direct prin creditul contului 4551, prin nota contabila, pentru a evita inceperea registrului de casa pana in ... (vezi toată discuția)
Deconturi de cheltuieli felisana felisana Am o mica nelamurire. Cand vine angajatul din delegatie prezinta decontul de cheltuieli la care sunt anexate bonurile fiscale si chitantele ce reprezinta ... (vezi toată discuția)
Cash direct din bancomat gdec gdec Salutare la toti! Poate s-a mai discutat, dar eu nu am gasit nimic acum, asa ca intreb si eu: patronul retrage numerar cu cardul firmei din bancomat de pe ... (vezi toată discuția)