avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 765 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune

Daca la dezbaterea succesiunii,nu se ajunge,la o intelegere amiabila ,la impartirea bunurilor ramase ,ca mostenire (curte si casa),care este calea de a fi posibila iesirea din indiviziune ?
Concret : Dupa decesul parintilor ,doi dintre frati "au purces" , prin forta , sa ocupe parti din curte si casa,pretinzand ca acestea li se cuvin .Tot acestia refuza sa creada ca ar trebui sa intoarca,prin bani,cota parte care i se cuvine celui de-al treilea mostenitor , care nu foloseste deocamdata NIMIC din aceasta mostenire ?
Acesta din urma , doreste vanzarea bunurilor,pentru impartirea corecta a valorilor banesti,dar cei doi se impotrivesc acestei idei .
Multe multumiri !
Cu respect ,
Petrica Leah
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 17:25, 3 Decembrie 2012
Trebuie sa faceti declaratie de acceptare expresa a succesiunii daca spuneti ca nu folositi nimic din bunurile mostenite.

Ulterior introduceti actiune de partajare a bunurilor mostenite, partajare posibila fie prin atribuirea bunurilor in natura celor care deja le ocupa si cu plata unei sulte catre dvs reprezentand valoarea cotei parti care va revine. Fie prin vanzarea intregului activ si impatirea pretului astfel obtinut in mod egal intre frati.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Iesire din indiviziune bebelush1900 bebelush1900 Sintem mai multi frati care am mostenit citeva loturi de pamint de la parintii care au decedat. Doi dintre frati nu vor sa participe la iesirea din indiviziune ... (vezi toată discuția)
Mostenire baderca baderca V-as ruga daca puteti sa ma lamuriti intr-o speta. Tatal meu a murit acum 2 ani iar mama mea a murit luna trecuta si a ramas o casa cu cateva hectare de ... (vezi toată discuția)
Mostenire guia marin guia marin Buna-seara. Tatal meu a decedat in anul 1992. In urma succesiunii mama si noi 3 frati am mostenit fiecare 3/12 din casa parinteasca. Mama mea este de ... (vezi toată discuția)