avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 616 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... legalizare sau investire sentinta
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

legalizare sau investire sentinta

Buna ziua,

Am primit in urma cu 18 zile o sentinta prin care pot inscrie masina importata fara a mai plati taxa de poluare. Directia de Inmatriculari nu a depus recurs asa ca avocatul mi-a transmis ca trebuie sa merg la Tribunal sa legalizez si sa investesc sentinta. Intrebarea mea este: nu e suficienta numai legalizarea sentintei? Nu trebuie sa recuperez nicio suma de bani ci numai sa oblig directia de inmatriculari sa inscrie masina fara plata taxei de poluare.

Multumesc anticipat pentru raspunsuri.
Cel mai recent răspuns: alexmax84 , utilizator 20:09, 5 Decembrie 2012
1) operaţiunea/procedura de legalizare presupune o copie xerox adusă la valoarea originalului prin ştampila, textul şi semnătura cărei entităţi solicitaţi acest serviciu ;
2) operaţiunea/procedura de investire cu formulă executorie a unei hotărâri judecătoreşti rămasă definitivă sau devenită irevocabilă, constă în aplicarea de către prima instanţă a unei ştampile dreptunghiulare cu textul : noi, Preşedintele României, "Dam imputernicire si ordonam agentilor administrativi si ai fortelor publice sa execute aceasta (hotarare); procurorilor sa staruie pentru aducerea ei la indeplinire. Spre credinta, prezenta (hotarare) s-a semnat de .................. (Urmeaza semnatura presedintelui si a grefierului)", şi de atribuire cu putere de executare.Bază : C.Proc. Civ., Art. 374. - Nici o hotarare nu se va putea executa daca nu este investita cu formula executorie prevazuta de art. 269 alin. 1, afara de hotararile pregatitoare si de hotararile executorii provizoriu, care se executa si fara formula executorie.
multumesc mult pentru raspuns, m-am lamurit. deci trebuie sa o investesc.....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Investire cu formulã executorie intrebaree intrebaree Buna ziua, imi poate explica cineva ce inseamna investire cu formulă executorie daca o persoana e in proces civil cu o banca? Va multumesc (vezi toată discuția)
Mentiunea definitiv si irevocabil adinutza.2008 adinutza.2008 Aplicarea mentiunii definitiv si irevocabil inseamna acelasi lucru cu investirea cu formula executorie? daca nu, care este diferenta? Ca sa pun in practica o ... (vezi toată discuția)