avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 212 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale registrul actionarilor
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

registrul actionarilor

Detinatorii a 5% din actiunile unei societati comerciale privatizate prin MEBO au dreptul de a solicita consiliului de administratie acces la registrul actionarilor?
Cel mai recent răspuns: ContSters259670 , utilizator 08:53, 7 Decembrie 2012
Nu este o obligatie legala a societatii pe actiuni de a va prezenta aceste registre(spre deosebire de SRL unde registrul asociatilor poate fi pus la dispozitia oricarui asociat sau oricarui creditor), ca atare ramane la latitudinea sau bunavointa acestui consiliu de a va pune la dispozitie acest registru.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Actiuni obtinute prin metoda mebo - si dividende aferente - bunuri proprii sau comune? ispa ispa Buna seara, va deranjez cu rugamintea de a ma ajuta sa ma lamuresc mai bine in urmatorul caz: 1. In anul 1992 s-a hotarat privatizare societatii in care ... (vezi toată discuția)
S.c. cu asociat unic bdd bdd asociatul unic al unei societati comerciale poate fi si administrator (denumit prin decizia administratorului unic si inregistrata mentiunea la Registrul ... (vezi toată discuția)
Proprietarii de companii kulta kulta Exista in Romania inregistrat undeva cine este proprietarul societatii X? De exemplu SRL. Daca e administrator se cheama ca este proprietarul firmei? Dar ... (vezi toată discuția)