avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 504 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale S.C. cu asociat unic
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

S.C. cu asociat unic

asociatul unic al unei societati comerciale poate fi si administrator (denumit prin decizia administratorului unic si inregistrata mentiunea la Registrul Comertului) si director general, prin inregistrarea contractului de munca la ITM ?
Cel mai recent răspuns: Marcel Mihalache , Avocat 10:13, 25 Februarie 2011
ART. 196^1 Legea 31/1990
(3) Asociatul unic poate avea calitatea de salariat al societatii cu raspundere limitata al carui asociat unic este.
Incheiati un contract de munca pe care il inregistrati la ITM.
Functia poate fi Administrator sau Director General.
In acest sens, noua ocupatie de administrator societate comerciala – cod 241939 - a fost introdusa prin Ordinul comun al Ministerului Muncii si al Institutului National de Statistica nr. 170/179 din 2008 pentru completarea Clasificarii ocupatiilor din Romania.
Ultima modificare: Vineri, 18 Februarie 2011
Marcel Mihalache, Avocat
Da, poate fi.
Va multumesc mult,
Insa nu cred ca am mentionat urmatorul aspect:
Societatea comerciala exista, in anul 2009 a fost incadrat ca director general prin contract de munca la ITM, iar in anul 2010 a fost denumit si administrator al societatii. Deci asociatul unic este in paralel administrator (Registrul Comertului) si director general (contract de munca ITM)
Este OK?
Si pana in 2010 cand a fost numit administrator, cine figura de la infiintare si pana atunci ca administrator, in actul constitutiv?
Oricum, functia de administrator si cu cea de director general nu sunt incompatibile, daca asta vreti sa stiti.
Chiar sunt asimilate in unele cazuri.
Un salariat, pana cand asociatul unic a luat decizia de a deveni si administrator

Alte discuții în legătură

Angajare asociat unic ewe ewe In cazul unui SRL, asociatul unic, care este si administrator, poate fi angajat cu CIM pe post de agent vanzari? Dar in cazul in care un SRL are 2 asociati , ... (vezi toată discuția)
Incompatibilitate avocat Reiau discutia in acest sens. Am fost la Uniune si nimeni nu mi-a dat un raspuns. V-as ruga daca se poate sa va exprimati opinia fata de urmatoarele ... (vezi toată discuția)
Carte munca administrator? anthonia anthonia pana nu demult se spunea ca un srl cu doi asociati,doar unul poate fi angajat cu carte de munca,mai nou se vehiculeaza ca pot fi amandoi angajati ... (vezi toată discuția)