avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 765 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Incetare CIM pentru motive ce nu tin de persoana ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Incetare CIM pentru motive ce nu tin de persoana salariatului

Datorita problemelor de natura economica cu care se confrunta, firma X este nevoita sa isi restranga activitatea si implicit sa desfiinteze astfel posturile unui numar de Y angajati pentru motive ce nu tin de persoana salariatului. Incheierea CIMurilor se va face conform art. 65 din Codul Muncii, nefiind vorba de o concediere colectiva.

1. Poate cineva sa ma ajute cu un model de hotarare/decizie privind restructurarea posturilor, care sa fie corecta si valida din punct de vedere legal?
2. In notificarea trimisa salariatilor vizati prin care li se va aduce la cunostiinta desfiintarea postului, preavizul care li se acorda poate fi mai mare de 20 de zile lucratoare?
3. Notificarea trimisa salariatilor vizati trebuie semnata de acestia de luare la cunostiinta?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: dianar , utilizator 08:36, 5 Februarie 2009
www.avocatnet.ro/content/con...
2.Se acorda preavizul prevazut in contractul de munca
3.Trebuie semnata notificarea.
Pentru concedierea in baza art.65 alin.1 C.mun., gasiti aici modele de decizie
[ link extern ]

[ link extern ]

CONCEDIERE INDIVIDUALÃ(art.65)
SC ...................................................
Sediul .............................................
Reg.Com. ......................................

DECIZIA NR.....................
Data ..........................

AdministratorulSC ..............................................................................................
dl/d-na..............................................................................
În baza hotãrârii Adunãrii generale a asociatilor/ asociatul unic, din data de .........................privind desfiintarea locului de muncã.................................... ocupat de dl/dna..................................... urmare a motivelor .....................................
.............................................................................................................................................................................................
Preavizul de .........zile lucrãtoare acordat salariatului............................................ conform notificãrii nr. ........ din..................... a expirat la data de ...................................
În baza prevederilor art.65(1), din Codul Muncii;
În temeiul prevederilor Legii nr.31/1990 privind societãtile comerciale si a prerogativelor stabilite prin actul constitutiv al societãtii,

D E C I D E:

Art.1. Începând cu data de ............................... înceteazã contractul individual de muncã al d-lui/d-nei ...................................................................... având functia de ......................................... în cadrul societãtii, conform art. 65(1) din Codul Muncii.
Art.2. Prezenta poate fi contestatã în termen de 30 de zile de la comunicare la Tribunalul .... ....
Art.3. Cu ducerea la îndeplinire a prezentei se însãrcineazã dl/d-na ......................................................................... si se comunicã celui în cauzã in termen de 5 zile de la data emiterii.

ADMINISTRATOR,
Multumesc frumos pentru raspunsuri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Codul muncii adnotat - art. 81 (1) ninocica ninocica doresc sa primest un formular de decizie cu art 81alin(1);81alin (7) daca avrti conform noului cod (vezi toată discuția)
Incetarea contractului de munca liliana v liliana v buna ziua am nevoie de un model de decizie de desfacere a contractului de munca prin demisie cu preaviz va multumesc (vezi toată discuția)
Formular concediere art 61 lit b alinamariabrasoveanu alinamariabrasoveanu buna seara, ma puteti ajuta cumva in legatura cu o decizie de concediere pe tru motive ce tin de persoana salariatului art.61 litera b.... multumesc! (vezi toată discuția)