avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 497 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort

buna ziua
Sunt Daniela P.am un copil de 5 ani , in data de 1 august 2012, am bagat actiunea de divort. De la acea data am locuit cu copilul la parintii mei, iar pe data de 29 noiembrie 2012, la prima infatisare, (fiind si sotul de acord cu divortul) s-a incheiat.
M -ar interesa daca mai primesc alocatia din urma daca pana acum alocatia venea pe cardul de salarii al sotului si din luna iulie pana in prezent nu am primit nici un ban din alocatie de la el.
Cel mai recent răspuns: Patrick_ , utilizator 16:08, 11 Decembrie 2012
De la cine sa-i primiti din urma? Trebuie sa vb cu fostul sot sa va dea suma adunata din urma, daca nu vrea, va trebui sa il dati in judecata.
Pentru viitor, trebuie sa mergeti cu hotararea de divort prin care domiciliul copilului a fost stabilit la dvs sa depuneti cerere sa se schimbe beneficiarul alocatiei.


M -ar interesa de cand primesc pensia alimentara pentru copil? din data de cand am bagat actiunea de divort sau de cand s-a terminat divortul?
Ultima modificare: Marți, 11 Decembrie 2012
gi-jane2, moderator
In legatura cu pensia, va scrie pe hotarare.
Faceți distincție între alocație și pensie. Sunt lucruri diferite.

Alocație o are copilul de la naștere (e datoria D-voastră să anunțați autoritățile unde să fie virată).

La pensie aveți dreptul de la data introducerii cererii de divorț (de regulă). Deci citiți ce scrie în dispozitivul hotărârii (cât este pensia și cum vi se va plăti).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensia de intretinere. ion andrei ion andrei Buna ziua.Am o mare rugaminte la dv.Si va rog sa ma ajutati. Sotia mea a inaintat actiunea de divort la judecatoria sector 1 buc.in care cerea divortul si ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara-data de la care este obligat tatal sa-si indeplineasca aceasta obligatie viorica71 viorica71 am divortat pe 07 dec 2010,cei doi minori mi-au fost incredintati,iar fostul sot refuza sa plateasca pensie alimentara,ba mai mult,refuza sa-i dea copilului ... (vezi toată discuția)
Alocatie copil ContSters223540 ContSters223540 buna ziua, sunt in proces de divort, sotul nu vrea custodia copilului = ca nu e interesat deloc de el; sotul, eu si copilul cetateni romani, eu, din 2009 pana ... (vezi toată discuția)