avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 233 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... alocatie copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

alocatie copil

buna ziua,
sunt in proces de divort, sotul nu vrea custodia copilului = ca nu e interesat deloc de el; sotul, eu si copilul cetateni romani, eu, din 2009 pana in martie 2011 am locuit in Belgia, cu sotul si copilul care s-a nascut acolo in 2009. din martie 2011 eu si copilul suntem in Romania. sotul lucreaza in cadrul Parlamentului de la Bruxeles, inca mai locuieste in Be. problema sta cam asa, alocatia pe care o ia copilul, minor de 2 ani, e o alocatie data de parlament, locul de munca al sotului meu, dupa ce s-a dat cu subsemnatul ca minorul nu beneficiaza de o alta alocatie, virata in contul lui de salariu. pana in luna aug, respectiv data de 15, data la care i se vireaza si lui salariul + alocatia copilului, nu au fost probleme, mi-a virat alocatia in contul meu, deschis in Romania, luna aceasta insa nu a facut acest lucru si refuza orice forma de dialog, nu raspunde la tel, la mail. intrebarea mea este: vreau sa informez la locul de munca al sotului faptul ca suntem in proces de divort, sa trimit acte si sa spun ca minorul este in ingrijirea mea scotand si de la protectia copilului o hartie doveditoare ca alocatia sa fie virata in contul meu. am citit si staff regulation de la Parloament si acolo scrie ca pana la 18 ani copilul beneficiaza de alocatie si in caz de divort aceasta va fi virata tutorelui, unde trebuie sa trimit aceste hartii, la ce serviciu, cui trebuie sa ma adresez? ce as putea face sa nu privez copilul de un drept care e al lui? multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters223540 , utilizator 14:48, 26 Septembrie 2011
Trebuie sa va adresati cu plangere la Parlamentul European. exista reguli precise in dreptul uniunii europene in acest sens. Apelati la un specialist , deoarece plangerea trebuie sa fie corecta formal si fundamentata in drept ( comunitar)
multumesc mult, pt ca sunt destul de ravasita indraznesc sa mai intreb, ce fel de specialist sa caut? de obicei ma duce mintea, acum deloc#-o
Doamna, specialist inseamna un avocat. mai intai trebuie sa faca ordonanta presedintiala pentru incredintare temporara minor ( pana la incredintare definitiva in urma divortului) si pentru obligarea celuilalt parinte la plata pensiei de intretinere. Doar asa veti putea face ulterior acea adresa catre parlamentul european si puteti si sa ii face poprire pe salariu. Va sfatuiesc chiar sa solicitati instantei ca sa trimita poprirea la Parlamanetul European ca sa evitati sa cautati un executor in Belgia.

In calitate de nespecialist pot spune ca dreptul comunitar nu are nicio legatura cu speta de fata. Singurul element de extraneitate este angajatorul, fara nicio egatura insa cu dreptul comunitar. La fel de nespecialist va pot spune ca o plangere la parlamentul european ormulata anterior obtinerii unei ordonante presedintiale de incredintrare minor va avea efectul unei frectii la piciorul de lemn al biroului sotului dumneavoastra.

Succes!
Ultima modificare: Vineri, 23 Septembrie 2011
ContSters214341, utilizator
nu este vb de pensia de intretinere, este vb de alocatia copilului, alocatie ce se ia si in Romania, doar ca Parlam european acorda copiilor angajatilor, daca acestia nu beneficiaza de o alta alocatie oferita de ex de Romania, in cazul nostru , o alocatie sa spunem mai speciala datorita sumei
Doamna, pana nu veti obtine incredintarea minorului, talal incaseaza legal acea alocatie. Ea este oricum datorata doar pentru faptul ca tatal lucreaza in UE. Daca nu aveti o hotarare de incredintare minor, nu puteti solicita sa obtineti dvs acea alocatie. Ma indoiesc si de faptul ca daca vi se incredinteaza dvs copilul, mai are dreptul la acea alocatie.

Alte discuții în legătură

Adresa catre parlam european ContSters223540 ContSters223540 Buna ziua, in urma unei Ordonante Presidentiale incheiate in luna martie, este o decizie prin care tatal copilului meu este obligat la plata pensiei ... (vezi toată discuția)
Drept de vizita prin ordonanta presedintiala LUBEN LUBEN Am obtinut dreptul de vizita printr-o ordonanta presedintiala si nu mi se respecta hotararea care mi s-a dat,ce pot face,unde ma pot adresa ? Pe ce perioada ... (vezi toată discuția)
Despre copil ramona j ramona j v-am contactat in problema mea cu divortul in legatura ca fostul sot nu ma lasa sa vad copilul pana la hotararea definitiva si irevocabila si se foloseste de ... (vezi toată discuția)