Buna seara!Am o problema pe care as dori sa o lamuresc cumva. Parintii mei au decedat,suntem 3 frati,nu s-a facut succesiune,casa inca figureaza pe numele mamei,desi nu mai locuieste nimeni acolo,eu platesc tot ce tine de ea,mai putin impozitul,care s-a adunat pe ultimii 4 ani si am primit o scrisoare de la primarie ca am de platit 600 de lei,ca ma vor executa silit.Problema este ca eu nu dispun de bani acum(nu lucrez de 1 an ),spuneti-mi cum sa procedez?MULTUMESC MULT.
Pe dumneavoastra nu are cum sa va execute silit atata timp cat nu ati dobandit o cota parte care urmare a dezbaterii succesorale. Obligatia de plata a impozitului revine tuturor mostenitorilor imobilului in raport cu cota parte dobandita.
Ca urmare a decesului mamei dvs rolul figureaza pe numele Mostenitorii Defunctei...numele mamei dvs, in calitate de mostenitor aveti obligatia sa achitati. Daca deja v-au instiintat sa achitati, eu va sfatuiesc sa mergeti la primarie sa faceti cerere, declarand si ceilalti doi mostenitori care spuneti ca nu sau ocupat de celelalte costuri. In acest fel datoria o impartiti toti fratii.
Puteti incerca sa vindeti, sa va recuperati cheltuielile suportate de dvs in cei 4 ani de la fratii dvs. Asa este, daca nu ati facut succesiunea dupa mama nu va pot executa silit, dar sunt obligatii sa va notifice sa achitati, cineva oricum trebuie sa plateasca, iar statul si-a recuperat mereu banii.
Multumesc din suflet pentru sfaturi,imi faceam probleme ,cineva imi spusese ca primaria va scoate casa la vanzare pentru recuperarea datoriilor.....sper sa nu ajung intr-o situatie de genul acesta,oricum o sa merg la primarie sa cer o esalonare a datoriilor,nu vreau sa-mi pierd casa!!!Sarbatori fericite tuturor!