avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 315 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Refuz înregistrare moștenitor la primărie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Refuz înregistrare moștenitor la primărie

am fost 6 frati - unul decedat ....am ramas 5.

Parintii au decedat in 1988. Am deschis succesiunea la notariatul de stat, care a eliberat certificat de mostenitor in cote de 1/6 din succesiune - casa si teren.

Dupa decesul mamei, la primarie, in evidenta fiscala /registrul agricol etc... a fost trecut unul din cei 3 frati care locuiesc efectiv in casa parinteasca.

In 2010 a decedat un frate. In 2017 am deschis succesiunea dupa fratele decedat, la notar, unde unul din cei 5 frati a renuntat la succesiune, aceasta revenind celorlati 4frati in cote de 1/4, rezultand urmatoarea situatie: 5 frati au cate 1/6 din mostenirea dupa mama....iar 4 din cei 5 frati au si 1/4 din mostenirea dupa frate.

Notarul a mentionat in certificatul de mostenitor, obligatia de a inregistra la primarie, bunurile imobile -casa, teren dobandite in urma succesiunii, in termen de 30 de zile.

M-am prezentat la primarie pt a inregistra in evidenta fiscala certicatul de mostenitor, NOMINAL - pe CNP , dorind ca fiecare frate sa poata achita nominal impozitele datorate primind chitanta pe numele sau.
Primaria a refuzat inregistrarea nominala ( pe CNP) a fiecarui mostenitor in parte, motivand ca in lipsa partajului succesoral prin judecatorie nu este posibil inregistrarea nominala a fiecarui mostenitor/ conform certificatului de mostenitor. Intrebarea este: Argumentele primariei sunt intemeiate?Care este baza legala potrivit careia primaria nu ma inregistreaza nominal pe CNP si ma obliga sa platesc impozitul tot << la comun >> pe numele fratelui care deja figureaza in evidenta fiscala a primariei?!

Nedumerire!!!Daca pana la data succesiunii fratelui cotele erau egale de mostenitor 1/6, in momentul dezbaterii mostenirii dupa frate -avand in vedere ca un frate a renuntat si ceilalti au primit o cota de 1/4 din succesiunea dupa frate, <<cotele au devenit inegale / pe persoane>> adica 4 frati au o cota de 1/6 +1/4 iar un frate are numai cota de 1/6. Cum se identifica valoarea impozitului ce-l datoreaza fiecare frate, avand in vedere ca evidenta fiscala este deschisa pe un singur frate?!
Ultima modificare: Sâmbătă, 2 Septembrie 2017
Admin, administrator
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 14:16, 5 Septembrie 2017
Pentru ca dvs sunteti proprietari pe cote parti, in indiviziune, asupra tututor bunurilor.
Iar rolul fiscal si agricol se face pentru bunuri determinate.
In cazul dvs vorbim despre cote ideale. Nu stim daca partea dvs de 1/6 e in in capatul curtii, pe dreapta si din casa aveti coltul cu bucataria si baia.

"Dorind ca fiecare frate sa poata achita nominal impozitele datorate primind chitanta pe numele sau. "
Cat timp nu ati inchietat un partaj, prin care sa impartiti fizic/efectiv bunurile, de unde stie fiecare pentru ce achita acel impozit?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune ceapaev ceapaev Titularul actului de proprietate a decedat (proprietate constand din casa si o suprafata de pamant la tara).Au ramas 4 urmasi, unul fiind cel care locuieste la ... (vezi toată discuția)
Succesiune nefacuta din 1992...mostenitori varstnici... christine elida christine elida Buna ziua, in 1992 mama a decedat lasand in urma o proprietate casa si teren de 100mp la patru frati. Menntionez ca dupa decesul mamei, niciunul din frati ... (vezi toată discuția)
Bună ziua.in urma unei succesiuni dezbătută la notariat fiind ... geoavocatnet73 geoavocatnet73 Bună ziua.In urma unei succesiuni dezbătută la notariat fiind 4 frați am primit fiecare certificat de moștenitor cu împărțire egala pentru fiecare de ... (vezi toată discuția)