Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Munca la negru

Buna ziua
Timpde 1 an am lucrat la o societate si in acea perioda am fost in somaj (obligata de societate - daca nu eram deacord trebuia sa plec ).Dupa aceea am fost angajata cu 2 ore. A trecut 1 an de atunci . Se mai poate reclama problema asta acum? Exista vreun termen limita cand se poate reclama ? Pot demonstra ca in acea perioada am lucrat 9-10 ore pe zi . Daca reclam la ITM nu prea fac mare lucru pentru ca in acea perioada au fost si in control ! Am si alta varianta ? Multumesc .
Cel mai recent răspuns: IGHI , utilizator 11:34, 14 Decembrie 2012
Nu exista un anumit termen de a sesiza ITM-ul , ci doar un termen de prescriptie al dreptului la actiunea in instanta ...
raresbogdan a scris:

Buna ziua
Timpde 1 an am lucrat la o societate si in acea perioda am fost in somaj (obligata de societate - daca nu eram deacord trebuia sa plec ).Dupa aceea am fost angajata cu 2 ore. A trecut 1 an de atunci . Se mai poate reclama problema asta acum? Exista vreun termen limita cand se poate reclama ? Pot demonstra ca in acea perioada am lucrat 9-10 ore pe zi . Daca reclam la ITM nu prea fac mare lucru pentru ca in acea perioada au fost si in control ! Am si alta varianta ? Multumesc .

Ce sa reclamati? Ca ati fost de acord sa prestati munca fara forme legale? Daca vi s-ar fi propus sa munciti la negru si n-ati fi facut-o dar in schimb v-ati fi dus la ITM sa anuntati , respectele mele ! Dar asa ?!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Unde reclam garda financiara ContSters205948 ContSters205948 GARDA FINANCIARA O RECLAM LA BUCURESTI AM reclamat fostul angajator si mia scris ca au gasit totul bine, dar ITM a scris in raspuns ia sactionat firma unde am ... (vezi toată discuția)
3 zile de munca silviu35 silviu35 AM lucrat 3 zile la o firma la negru fara contract de munca am facut copie de pe documentul unde am semnat pot sa imi recuperez cele 3 zile de munca daca ... (vezi toată discuția)
Drepturi salariale, sitatie conflictuala. CIOBANU IONELA CIOBANU IONELA Din 2006 am incheiat CIM la o societate dupa care in scurt timp mi s-a pus in vedere ca sarcinile mele de serviciu vor viza si activitatea altor 3 firme care ... (vezi toată discuția)