avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 582 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Structura de comisionar
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Structura de comisionar

Buna seara,

Un SRL platitor de TVA (soc. A) achizitioneaza material lemnos din Rusia (soc. B), ulterior facturandu-l catre un srl platitor de TVA (soc. C). Soc. C va exporta marfa. Se doreste incheierea unui contract de comision intre:
1. A si B
sau
2. A si C.
Vreau sa ma corectati daca gresesc:
1. A si B - B emite factura pt marfa, fara tva catre A, A emite factura de comision catre B, fara TVA si factura cu TVA catre C (pt vanzarea marfii)
A si C - B emite factura pt marfa, fara tva catre A, A emite factura de comision catre C, cu TVA si factura de vanzare marfa cu TVA catre C

Este corect?

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: xerxes , utilizator 14:00, 17 Decembrie 2012
comisionul se factureaza catre furnizor sau cumparatorul final in functie de contractul incheiat, numai daca marfa nu trece prin gestiunea lui A, aceasta fiind facturata direct de la furnizorul B catre cumparatorul final C.

din cate inteleg eu, A primeste o factura fara TVA din Rusia, de la B, de exemplu 1000 euro.
actionand in calitate de importator, A va plati TVA catre autoritatile vamale pentru care va avea drept de deducere conform DVI, 240 euro.
ulterior, dupa aplicarea adaosului comercial 30%, A va refactura marfa catre C cu TVA, 1300 euro + TVA 312 euro, fara a mai factura vreun comision, acesta regasinud-se in adaosul comercial.

la final, prin decontul de tva A trebuie sa mai plateasca TVA catre bugetul de stat in suma de 72 euro (312 - 240) aferenta adaosului comercial (300 x 24%).

Multumesc pt raspuns, dar cautand pe internet informatii legate de aceasta problema am gasit urmatoarele. Ce presupune un ctr de comision si ce pp un ctr de mandat, ambele aplicabile in cazul intermedierii de marfuri/servicii. Foarte bine nuantate si explicat foarte bine si structura de comisionar. Pentru cei interesati atasez link.
[ link extern ]
O seara buna tuturor.
acel "dar" din afirmatia dvs. ma face sa cred ca nu va multumeste raspunsul meu.

este ok, am inteles mesajul.

o zi buna si dvs.!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Aplicare tva doar la marja de profit pentru auto second hand octav_kiss octav_kiss buna ziua o mare rugaminte as avea la dumneavoastra. doresc sa infiintez o firma platitoare de TVA cu scopul de a cumpara auto second hand din germania si a ... (vezi toată discuția)
Intermediar intre firma straina si clienti romani contra unui comision vrs4ever vrs4ever Buna ziua. Prezint urmatoarea speta: Am intrat in legatura cu un furnizor de electronice din Spania care cauta piata de desfacere in Romania. As dori sa ... (vezi toată discuția)
Inregistrare contabila servicii reincarcare cartele rominaduca rominaduca Buna, ma puteti ajuta va rog cu urmatoarea problema? Tin contabilitatea la un magazin alimentar gestiune cu amanuntul, care are contract cu o firma de servicii ... (vezi toată discuția)