avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 265 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general INREGISTRARE CONTABILA SERVICII REINCARCARE CARTELE
Discuție deschisă în Contabilitate în general

INREGISTRARE CONTABILA SERVICII REINCARCARE CARTELE

Buna, ma puteti ajuta va rog cu urmatoarea problema? Tin contabilitatea la un magazin alimentar gestiune cu amanuntul, care are contract cu o firma de servicii incarcare electronica Orange si VDF. Vanzatoarea emite de la un terminal coduri de reincarcare de anumite valori clientilor, care vin facturate ulterior fara a contine comision. In contabilitate inregistrez factura ca receptie de marfa la care pun adaos si ma scad cu chitanta emisa de furnizor. Dar cred ca gresesc pentru ca apar diferente intre stocul scriptic si faptic. Ar trebui tratat ca si serviciu si nu ca marfa?
Cel mai recent răspuns: rominaduca , utilizator 10:59, 25 Mai 2011
Normal se î nregistrează ca o intrare de mârfuri Pentru aceste servicii de reîncărcare se primeşte o factură de la furnizor care conţine desfăşurarea pe cartele .La factură se anexează nir - ul care cuprinde adaosul comercial şi tva neexigibil. Nu înţeleg şa ce comision vă referiţi deoarece nu se vând la acelaşi preţ cu care l-aţi cumpărat.Totul se tratează ca o marfă. Eu lucrez cu asemenea facturi-
Multumesc pentru raspuns. Asa inregistrez si eu, dar pe factura scrie de o vreme servicii reincarcare orange sau vodafone.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Aport capital social mikitud mikitud am o societate srl (cu doi asociati) soldul raportului de gestiune a scazut foarte mult cum pot creste soldul lui 371? prin aport la capitalul social si ... (vezi toată discuția)
Trecere neplatitor-platitor tva iclaudia19 iclaudia19 buna seara, care sunt inregistrarile contabile pentru evidentierea tva in momentul in care se face trecerea de la neplatitor la platitor tva...sold 371-27872.8 ... (vezi toată discuția)
Inregistrare vanzare vioviod vioviod Sunt magazin en-detail neplatitor de tva.Vand marfa.DAU factura si chitanta in pe loc.Cum este corect sa inregictrez? 5311=707 % =371 607 ... (vezi toată discuția)