avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1739 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... repartizare cheltuieli la asociatia de proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

repartizare cheltuieli la asociatia de proprietari

daca o persoana nu locuieste in apartament trebuie sa plateasca salariul administratorului, contabil, femeie de servici?ce baza legala am?

Cel mai recent răspuns: varza , utilizator 00:15, 7 Ianuarie 2013
Salariile se repartizeaza in functie de cota-parte indiviza.
Asadar nu are relevanta daca apartamentul este locuit sau nu, aceste cheltuieli trebuie platite.
HG 1588/2007 Normelede aplicare a Legii 230/2007 de infiintare,organizare si functionare a asociatiilor de proprietari:
Art. 44. - (1) Cheltuielile pe cota-parte indiviza de proprietate reprezinta cheltuielile asociatiei cu privire la proprietatea comuna, cu privire la: fondul sau fondurile pentru lucrari de intretinere, service, reparatii si, dupa caz, de consolidare, reabilitare, eficienta energetica, modernizare la partile de constructii si instalatii aflate in si pe proprietatea comuna, astfel cum este descrisa in cartea tehnica a constructiei si in acordul de asociere: subsolul; conductele de distributie si coloanele instalatiilor de apa, canalizare, incalzire, energie electrica; casa scarii; podul; spalatoria; uscatoria; terasa; ascensorul; interfonul - partea de instalatie de pe proprietatea comuna; centrala termica proprie; crematoriul; tubulatura de evacuare a deseurilor menajere; structura de rezistenta; fatadele; acoperisul si altele asemenea, conform prevederilor din acordul de asociere; personalul angajat sau contractat al asociatiei: salarii sau remuneratii pentru administrator, contabil, casier, instalator, electrician, portar, cheltuieli pentru curatenie etc.; indemnizatii acordate membrilor asociatiei de proprietari ori persoanelor alese: presedintele, membrii comitetului executiv si ai comisiei de cenzori; prime; credite bancare; contracte sau polite de asigurari; alte servicii administrative catre proprietatea comuna.
Indiferent daca apartamentul este locuit sau nu,in temeiul disp art 44 din HG nr 15988/2007 proprietarul detine obligatia sa achite c/v parti comune care contin si c/v indemnizatii /retributii angajati
In afara articolelor din lege mentionate utilizatori ar trebui sa te gandesti practic (daca tu azi ai frigiderul gol il scoti din priza pana maine cand pui un 1kg de carne?) Asa si asociatia trebuie sa plateasca administratorul, presedintele si femeia de serviciu chiar daca apartamentul nu este folosit ca nu poti sa ii dai afara si sa ii angajezi dupa cum vine locatarul acasa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despre asociatia de proprietari cineva_eu cineva_eu pe scara blocului sunt obligati sa plateasca femeia de serviciu,administratorul si lumina pe scara ,doar proprietarii care locuiesc zi de zi in apartamentele ... (vezi toată discuția)
Retragere asociatie de proprietari Videodek Videodek stau la parter de bloc si folosesc pentru accesul in locuinta intrarea suplimentara construita direct din trotuar, prin extinderea ... (vezi toată discuția)
Plati la apartament nelocuit errika errika Buna Am si eu o intrebare... Detin un apartament din 2010 la un bloc cu 5 et..Administratorul imi calculeaza cheluielile de bloc pe o pers care e ... (vezi toată discuția)