avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 491 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... 2% din impozit pe venit
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

2% din impozit pe venit

Va rog frumos sa imi spuneti daca as putea sa dau 2% din impozitul pe venitul din anul 2012 unei persoane fizice, mai precis unui baiat de 37 de ani paralizat,care este in grija mamei lui, batrane.Vreau sa ii ghidez intr-un cont ca sa ii poata cumpara un pat, de la o firma de tehnico medicale. Multumesc anticipat pentru raspuns!
Cel mai recent răspuns: carmenystrate , utilizator 12:56, 25 Decembrie 2012
Directionarea sumei corespunzatoare 2% din impozitul pe venitul sub forma de salariu prin declaratia 230 si din alte venituri pe declaratia 200, se face doar catre asociatii si fundatii constituite conform legii. Deci nu persoanelor fizice direct.
Persoana in cauza poate sa devina membru al unui ong cu specific social - umanitar si sa beneficieze de sponsorizare pentru decontarea acelor cheltuieli cu echipamentele medicale. Trebuie sa aiba pregatit un dosar cu documente de identificare dar si cu recomandarile medicale si pentru estimarea costurilor.
Va multumesc mult!
Craciun fericit!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Redirectionare impozit 2%, din impozit peroane fizice si 20% din impozitul pe profit a persoanelor juridice andreeeana andreeeana Buna ziua! Va rog mult sa ma ajutati!!! O persoana fizica, adulta, cu handicap accentuat, are voie sa primeasca donatii, redirectionarea impozitului pe ... (vezi toată discuția)
Modalitate legala de sponsorizare din partea unor societati pentru caz medical gabriellapreda gabriellapreda Buna ziua . Am nevoie de o suma mare de bani (> 10 000 euro )pentru o interventie radiochirurgicala in Germania . As putea gasi societati dispuse sa ma ... (vezi toată discuția)
Directionarea 2% din impozitul deja retinut gustibenea gustibenea Doresc sa stiu daca acel procent2% din impozitul deja retinut , poate fi directionat si catre persoane fizice, de exemplu cu handicapuri, cum si in ce ... (vezi toată discuția)