avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 430 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Modalitate legala de sponsorizare din partea unor ...
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Modalitate legala de sponsorizare din partea unor societati pentru caz medical

Buna ziua .
Am nevoie de o suma mare de bani (> 10 000 euro )pentru o interventie radiochirurgicala in Germania .
As putea gasi societati dispuse sa ma ajute ,dar nu stiu modalitatea legala prin care sa se faca acest lucru .As vrea sa ma informez bine inaimte de a solicita ajutorul .Pot fi sponsorizata eu ,persoana fizica ? Ce documente ar trebui sa prezint societatii ?

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: gabriellapreda , utilizator 19:56, 12 Decembrie 2015
Firmele pot face sponsorizari catre asociatii si fundatii (ong) si apoi ong-ul sa va deconteze anumite cheltuieli pe baza actelor medicale doveditoare, a recomandarilor medicale si a unui decont de cheltuieli estimativ de la clinica respectiva.
Am gasit o asociatie umanitara dar sponsorii doresc ca in contract sa apara si numele meu si cazul pe care il sponsorizeaza .Este posibil ?
Da, o sa fie specificat in cadrul contractului de sponsorizare motivul pentru care se dau banii. Dar nu veti fi direct beneficiarul ci asociatia si apoi cu asociatia faceti un act prin care ea sa acopere acele cheltuieli direct la clinica.
Am inteles.Va multumesc .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nelamurire legata de o sponsorizare Daniel_Bondoroi Daniel_Bondoroi Buna ziua, Am o nelamurire legata de o sponsorizare si va rog sa ma ajutati cu un raspuns. Firma mea, persoana juridica, furnizeaza un produs si serviciu X ... (vezi toată discuția)
Infiintare asociație /ong care sa sprijine sportivii Ana Corina P Ana Corina P Infiintare asociatie Buna ziua. Vă rog mult să mă ajutați cu o informație. Sora mea are 14 și este sportiva, joaca tenis de performanta. De a lungul ... (vezi toată discuția)
2% din impozit pe venit carmenystrate carmenystrate Va rog frumos sa imi spuneti daca as putea sa dau 2% din impozitul pe venitul din anul 2012 unei persoane fizice, mai precis unui baiat de 37 de ani ... (vezi toată discuția)