avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1749 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Intrebare - cetatenia romana pentru cetatean din ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Intrebare - cetatenia romana pentru cetatean din Republica Moldova

Sant casatorit cu romanca de 20 ani.stau legal in romania cu permis de sedere permanent de 15 ani.Mai sant si cetatean din r.Moldova nascut acolo,parintii si bunicii la fel.As vrea sa obtin cetataniea romana sau sa o redobandesc.Spunetimi va rog care ar fi varianta mai buna,prin casatorie sau ca cetatean Moldovean.Va multumesc snticipat
1.Puteti solicita redobandirea cetateniei romane daca parintii sau bunicii au fost cetateni romani.
2.Intrucat aveti deja 15 ani de sedere permanenta pe teritoriul Romaniei aveti dreptul sa solicitati acordarea cetateniei.
Varianta cu redobandirea se solutioneaza mai repede.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Consultatie permis sedere in romania cetatean moldovean amifares amifares Saru'mana! Sunt cetateana R.Moldova ( nu am cetatenia Ro). Am facut facultatea in Ro si am detinut un permis de sedere (4 ani). Acum as dori sa ma ocup de ... (vezi toată discuția)
Cetatenie stefanicaovidiu stefanicaovidiu buna ziua ! am si eu o intrebare ! cetatean olandez cu rezidenta in romania casatorit cu o romanca...poate cere buletin de romania ... Multumesc ! (vezi toată discuția)
Dobândirea cetățenii pentru un copil născut in germania Irinel1977 Irinel1977 Un copil născut in Gernania din părinți cu cetatenia Româna ce cetatenie are? Ce demersuri trebuie făcute pentru a obține cetatenia Germana? (vezi toată discuția)