avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 214 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Consultatie permis sedere in Romania cetatean moldovean
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Consultatie permis sedere in Romania cetatean moldovean

Saru'mana!
Sunt cetateana R.Moldova ( nu am cetatenia Ro).
Am facut facultatea in Ro si am detinut un permis de sedere (4 ani). Acum as dori sa ma ocup de perfectarea actelor, si pe buna dreptate sa gasesc o metoda mai rapida. Exista vre-o posibilitate sa-mi fac permis de sedere de lunga durata, luand in vedere ca din 2010 pana in prezent circul destul de des in Ro si stau pe teritoriu cate o luna- 2. Permis de sedere sau de resendinta? As avea posibilitatea sa ma ia in spatiu parintii iubitului meu./ Cum obtin un Cod de Identitate Ro? Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: amifares , utilizator 22:44, 25 Octombrie 2015
Buna dimineata,

Aveti doua variante:
- loc de munca in localitatea unde stau parintii prietenului (sau in apropiere);
- casatoria.

Sau, daca indepliniti conditiile (parinti, bunici, strabunici fosti cetateni romani + dovezi ale ascendentei) redobandirea cetateniei romane. Vedeti aici:
[ link extern ]
Ultima modificare: Duminică, 25 Octombrie 2015
Ares-3, moderator
imi cer scuze, as mai avea 2 intrebari:
1) ma pot angaja in baza pasaportului biometric? si daca ma angajez acest fapt ma ajuta la cererea permisul de sedere permanent?
2) daca ma casatoresc in cat timp pot prin visa de rezident? vreau sa plec cu prietenul in Scotia, cat dureaza?
Va rog mult sa-mi raspundeti! as vrea sa plec cat mai curand!!! MULTUMESC

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Casatorie cu cetatean roman Sanda79 Sanda79 Buna ziua! Sunt din R.Moldova (nu am cetatenie RO) si intentionez sa ma casatoresc cu un cetatean roman. Pana acum am circulat in Romania in baza pasaportului ... (vezi toată discuția)
Sunt din rep. moldova casatorita cu roman veronica1981 veronica1981 Va rog sa ma informați,cine a trecut prin astfel de situație.sunt casatorita de 8 luni,inregistrarea casatoriei a fost in romania.am depus actele pentru ... (vezi toată discuția)
Intrebare - cetatenia romana pentru cetatean din republica moldova Valera1968 Valera1968 Sant casatorit cu romanca de 20 ani.stau legal in romania cu permis de sedere permanent de 15 ani.Mai sant si cetatean din r.Moldova nascut acolo,parintii si ... (vezi toată discuția)