avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 170 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Buna seara
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Buna seara

Buna seara. Am avut un incident rutier a 3-a zi de Craciun. Oprisem la un non-stop sa cumpar ceva si la manevra de mers inapoi am atins o masina fara sa bag de seama. Mi-am continuat drumul spre casa, am oprit masina in fata portii si am inceput sa consum bauturi alcoolice in masina impreuna cu un prieten. La cc 30 min au venit 4 masini de Politie care ne-a condus la sectie . Acolo am dat asigurarea iar politistii mi-au retinut permisu si mi-au facut dosar ca aveam alcoolemie de 0,50..... Care ar fi consecintele in acest caz ???
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 20:04, 30 Mai 2023
Depinde, vi s-au recoltat şi probe biologice? Adiă aţi fost la spital pentru probe?
În orice caz, dacă valoarea alcoolemiei rezultată din examinarea probelor biologie va fi de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge , fapta constituie infracţiune , iar pedeapsa prevăzută de lege este închisoarea de la 1 la 5 ani.
Dacă aţi consumat alcoolul în faţa casei,aşa cum afirmaţi, şi nu aţi consumat şi înainte şi apoi aţi condus , nu ar trebui să fiţi tras la răspundere, dar nu ştiu cum îi veţi convinge pe anchetatori , mai ales că se face un anumit calcul, în funcţie de care se estimează cam când s-a consumat alcoolul , în funcţie de valoarea alcoolemiei la momentul la care suflaţi în etilotest sau vi se ia sânge.
Pentru aşa ceva permisul se anulează, dacă veţi fi găsit vinovat .
am fost si la sange... inca nu stiu rezultatu.. dar daca ei nu m-au prins in trafic ? eu eram parcat de mai bine de jumatate de ora.. aveau voie sa ma testeze ?? as putea sa-i dau in judecata ptr asa ceva ?
Ultima modificare: Vineri, 4 Ianuarie 2013
SoituCostel2013, utilizator
Aşa este , dacă nu eraţi în trafic sub influenţa alcoolului n-ar trebui să fiţi tras la răspundere, doar că este vorba despre acel calcul retroactiv, pe care nu ma pricep prea bine să vi-l explic şi mai bine îi las pe colegi .Astfel, se poate dovedi dacă dvs. consumaserăţi deja ori nu alcool ...
Este perfect legal faptul ca politisti v-au luat alcoolemia avandu-se in vedere ca masina dvs a fost implicata intr-un eveniment auto,iar recoltarea probelor biologice se face obligatoriu cand aveti peste 0,40 mg/l alcool pur in aerul expirat.
ART. 186 HG1391/2006
În cazul accidentelor de circulaţie din care au rezultat numai pagube materiale, conducătorii vehiculelor sunt obligaţi să se supună testării aerului expirat în vederea stabilirii alcoolemiei ori a consumului de produse sau substanţe stupefiante ori al medicamentelor cu efecte similare acestora. Dacă rezultatul testării arată o concentraţie mai mare de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat sau indică prezenţa în organism a substanţelor ori produselor stupefiante sau a medicamentelor cu efecte similare, conducătorii de vehicule sunt obligaţi să se supună recoltării probelor biologice.
In urma acestei fapte mi s-a retinut permisu si mi-au dat dovada fara drept . As putea sa fac ceva ptr o dovada cu drept ? Unde trebuie sa ma duc ptr a primi o alta dovada dar cu drept sa circul ?
Ultima modificare: Vineri, 4 Ianuarie 2013
SoituCostel2013, utilizator

Alte discuții în legătură

Art. 87, alin. (1) din oug nr. 195/2002 - consecinte stoica gheorghe stoica gheorghe ce consecinte vor fi in cazul in care epilotestul a aratat 0.73 si cele ale recoltari 1.25 find soldat si cu accident fara victime in data 18.09.2008 si find ... (vezi toată discuția)
Etilotest 0.27mg/l ContSters435732 ContSters435732 Buna ziua, In data de 23.07.2017 am fost oprit de un echipaj de politie si am fost testat cu etilotestul, rezultand o valoare de 0.27mg/l in aerul expirat. ... (vezi toată discuția)
Este bine sa cer recalcularea alcoolemiei? eu45ani eu45ani am fost depistat cu aparatul etilotest cu o alcoolemie de 061 in aerul expirat,ce urmari poate avea acesta fapta si daca e bine sa cer recalcularea,multumesc (vezi toată discuția)