avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 573 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Etilotest 0.27mg/L
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Etilotest 0.27mg/L

Buna ziua,

In data de 23.07.2017 am fost oprit de un echipaj de politie si am fost testat cu etilotestul, rezultand o valoare de 0.27mg/l in aerul expirat. Incat nu am mai baut cu vreo 6 ore inainte (am consumat ~200ml whiskey in decurs a 2 ore, ultimul 40ml fiind cu cele ~6ore inainte) am solicitat recoltarea probelor biologice, insa acest lucru mi-a fost declinat, politisti spunand ca nu am drept la probe biologice decat daca sunt depistat cu o alcoolemie de peste 0.40mg/l in aerul expirat.
Am solicitat sa-mi treaca pe proces verbal ca mi-a fost respinsa cererea la probe biologice, dar faptic (desi politistul a zis ca-mi trece) nu mi-a trecut acest lucru si am observat doar dupa ce am plecat de la fata locului, iar procesul verbal l-am semnat.
Mentionez ca am doi martori care au fost cu mine si pot marturisi atat ca mi-a fost respins dreptul pentru probe biologice, ca am solicitat ca acest lucru sa fie trecut pe proces verbal dar si faptul ca nu am consumat alcool de aproximativ 6 ore.
Puteti sa imi spuneti daca pot contesta procesul verbal si daca am sanse de castig de cauza?

Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Gheorghe Florin , Consilier juridic 18:27, 6 August 2017
Aveti dreptul sa contestati pv in termen de 15 zile de comunicare si sa prezentati orice probe pe care le considerati inclusiv proba cu martori. Sansele de castig depind de motivarea plangerii.
Puteti detalia ce intelegeti prin: motivarea plangerii?

Multumesc!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dvs contestati valoarea din aerul expirat?
Sau sunteti nemultumit de maniera in care a procedat politistul?

Buna seara,

Contest valoare rezultatului testarii, incat nu cred ca dupa atata timp si atata bautura sa imi iasa o asemenea valoare ( mentionez ca dupa consumul de alcool nu am consumat mancaruri sau apa)

Pe de alta parte cred ca mi-a fost incalcat dreptul la probe biologice. Acest lucru nu atrage dupa sine nulitatea procesului verbal?

Multumesc!
Contest valoare rezultatului testarii, incat nu cred ca dupa atata timp si atata bautura sa imi iasa o asemenea valoare ( mentionez ca dupa consumul de alcool nu am consumat mancaruri sau apa)

Si ce rezolvati daca valoarea era mai mica? In legislatia din Romania nu exista toleranta la alcool, astfel ca la orice valoare cuprinsa intre 0,01- 0,40 alcool pur în aerul expirat, fapta e considerata contraventie.

Alte discuții în legătură

Permis retinut alcool jdefootz jdefootz Am fost testat cu aparatul etilotest care a a indicat 0.16 mg/l, deoarece băusem doar un shot de tequila, am solicitat recoltarea probelor biologice, iar ... (vezi toată discuția)
alcooltest NarcisaDaiana NarcisaDaiana Daca am fost testat cu aparatul firmei Petrofac,nu trebuia sa ma duca la recoltare de probe biologice?? (vezi toată discuția)
Art. 87, alin. (1) din oug nr. 195/2002 - consecinte stoica gheorghe stoica gheorghe ce consecinte vor fi in cazul in care epilotestul a aratat 0.73 si cele ale recoltari 1.25 find soldat si cu accident fara victime in data 18.09.2008 si find ... (vezi toată discuția)