avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 698 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Este bine sa cer recalcularea alcoolemiei?
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Este bine sa cer recalcularea alcoolemiei?

am fost depistat cu aparatul etilotest cu o alcoolemie de 061 in aerul expirat,ce urmari poate avea acesta fapta si daca e bine sa cer recalcularea,multumesc
Cel mai recent răspuns: latka , moderator 10:06, 24 Martie 2023
Valoarea alcoolemiei este conditionata de mai multi factori,cum ar fi ,cantitatea de alcool ,concentratia de alcool consumata,greutatea corporala,factor difuzie,etc
eliminarea alcoolului din sange se realizeaza in procent de 7-10 gr alcool pur/h,
conditionat de masa adipoasa consumator,stare nutritie,conditie fizica,etc
Valoarea alcoolemiei este conditionata inclusiv de instrumentarul/trusa cu care se face recoltarea probei,perioada la care a fost realizata proba fata de momentul consumarii alcoolului
Valoarea mentionata este incadrata ca si contraventie
Eventuala recalculare ,functie de factorii mentionati poate determina valori diferite
valoarea alcoololui in sange va fi cam dubla, ceea ce inseamna ca ati comis o infractiune, veti avea dosar penal, veti fi trimis in judecata.. permisul va fi anulat. puteti spera la o pedeapsa cu suspendare.
asteptati intai sa vedeti valorile alcoolului in sange, decideti apoi impreuna cu avocatul dvs daca e mai bine sa cereti o recalculare
In mod clar fata de etilotest, la examenul biologic veti avea o valoare dubla in cel mai bun caz. Este deci vorba de o infractiune si veti avea dosar penal. Cum se va rezolva acesta nu ma pronunt. Angajati-va un avocat care sa va reprezinte interesele in instanta. Recalcularea este o sabie cu doua taisuri. Asa ca asteptati intai rezultatul probelor biologice si apoi sa va hotarati daca mai faceti sau nu contestatie.
Din punctul meu de vedere , prin recalcularea alcoolemiei se stabileste o valoare probabila , comparativ cu cea oferita de rezultatul examenului toxicologic a carui forta probanta este net superioara . Insa , in ce masura se va tine cont de rezultatul recalcularii , se stabileste in functie de mai multe aspecte , cum ar fi si durata trecuta de la momentul testarii cu aparatul etilotest si prelevarea probelor biologice propriu-zisa .
D-le goe,valoarea de 0,41mg/l alcool pur in aer expirat, sau mai mare, la etilotest =dosar penal si implica recoltarea de probe biologice.valoarea sub 0,4 la etilotest=contraventie=suspendarea permisului+amenda.Valoarea peste 0,80 concentratie, la sange inseamna de asemenea infractiune.Valoarea sub 0,8 la sange =contraventie.Sunteti slab documentat si dati sfaturi dupa ureche.

Alte discuții în legătură

Art. 87, alin. (1) din oug nr. 195/2002 - consecinte stoica gheorghe stoica gheorghe ce consecinte vor fi in cazul in care epilotestul a aratat 0.73 si cele ale recoltari 1.25 find soldat si cu accident fara victime in data 18.09.2008 si find ... (vezi toată discuția)
Prins cu alcoolemie de 0,84 in aer respirat crisu_10 crisu_10 Salut.Am fost prins cu o alcoolemie de 0,84 si nu stiu care ar putea fi consecintele.Este prima abatere,nu mai am nici o alta pata la cazier.Ma poate ajuta ... (vezi toată discuția)
Alcool la volan 0.40g/l dygital2006 dygital2006 Buna ziua. Daca ma poate ajuta si pe mine cineva cu o informatie, la care din surse multiple nu am gasit nici un rezultat exact. Am fost oprit la un control ... (vezi toată discuția)