avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 395 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Pot intra in somaj dupa CCC+3-4 luni perioada de ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Pot intra in somaj dupa CCC+3-4 luni perioada de cotizare la un nou loc de munca?

Buna ziua.Am stat in concediu de crestere a copilului 1 an si 10 luni, dupa care mi-am dat demisia de la firma de la care am intrat in concediu( renuntand la ultimile doua luni de concediu) si m-am angajat la un nou loc de munca.Am avut "norocul" ca unitatea la care m-am angajat sa fie nevoita sa inceteze activitatea incepand cu februarie 2013....Stiti cumva daca pot intra in somaj?...ccc se considera perioada de cotizare la somaj?(mentionez ca nu am nici o zi intrerupere intre ccc si noul loc de munca).
As vrea sa stiu daca am aceasta posibilitate, ca sa stiu daca se merita sa insist la actualul loc de munca sa nu imi incheie contractul cu acordul ambelor parti sau dandu-mi demisia....
Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: bogdaner , utilizator 18:26, 10 Ianuarie 2013
1. Puteti beneficia de indemnizatie de somaj daca:
- va ineteaza CIM din motive neimputabile dvs.;
- in cele 24 de luni premergatoare inregistrarii la Agentia de Somaj aveti 12 luni stagiu de cotizare la somaj.

2. La stabilirea perioadei de 24 de luni nu se iau în calcul perioadele de suspendare a CIM, adica cele 12 luni de cotizare care se trec in adeverinta tip sunt formate din lunile lucrate dupa terminarea CCC si se completeaza, pana la 12, cu luni lucrate inainte de a intra in CCC.

3. Perioada de CCC este perioada asimilata stagiului de cotizare la somaj dar se ia in calcul numai ca perioada, nu ca si venit deoarece in acesta perioada nu se plateste contributia pentru somaj.
ok...m-am lamurit..nu ma incadrez...oricum eram mai mult curios decat dornic de a intra in somaj....
Multumesc oricum pentru promptitudine si raspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somaj v_myky v_myky Buna ziua. Pana la 1 noiembrie 2016 am stat in CCC, data la care angajatorii m-au chemat la munca. Copilul meu implineste varsta de 2 ani pe data de 19 ... (vezi toată discuția)
Beneficiez de somaj in urmatoarea situatie?? loredanarusnac2 loredanarusnac2 Buna ziua. Ma aflu in situatia urmatoare: din iunie 2013 sunt angajata cu contract pe perioada nedeterminata la o firma,din decembrie 2013 am intrat in ... (vezi toată discuția)
Adeverinta de venituri pentru somaj ralucaene ralucaene buna ziua. Ma numesc Raluca si intampin o problema.. pana la data de 28 ian 2015 am beneficiat de indemnizatie crestere copil pe durata de 2 ani. ulterior am ... (vezi toată discuția)