avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 413 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Probleme intabulare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Probleme intabulare

In urma masuratorilor si a intabularii unei gradini intrav. ramase de la mama mea ( sunt singura urmasa a ei ) am descoperit ca sunt 14 ari iar pe titlul de proprietate erau trecuti doar 10 ari !Oricum ii detinea familia mea de cand ma stiu, dar am aflat acum ca restul de 4 ari apar pe foaia de proprietate/extrasul cf al bunicului mamei mele.De fapt, de acolo in 1990 comisa de fond funciar a luat doar 10 ari si a "lipit" pe titlul de proprietate al mamei,iar ea nestiind a crezut ca atatia sunt.
Intrebarea este : ca singura urmasa a mamei si mai departe , a bunicului ei ( care apare pe foaie ca proprietar pe la 1930...) , e de ajuns sa fac PENTRU CELE 4 ARI NECUPRINSE IN TITLUL DE PROPRIETATE -succesiunea dupa acel bunic sau trebuie sa merg in instanta si sa cer sa intabulez terenul ( fiindca il detin faptic dintotdeauna ) ?
Ultima modificare: Miercuri, 9 Ianuarie 2013
mia26maria, utilizator
Cel mai recent răspuns: mia26maria , utilizator 23:17, 10 Ianuarie 2013
Nu are nimeni o idee in acest sens ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ordinul prefectului mia26maria mia26maria Ca sa obtin intabularea unui teren de 5 ari detinut de 20 de ani de familie, as putea cere ordinul prefectului in locul uzucapiunii ? Mentionez ca platim ... (vezi toată discuția)
Situatie fara iesire? mia26maria mia26maria detin un teren intravilan de 10 ari dat cu legea 18, in 1991.Acum 3 ani l am intabulat, insa cel care a facut masuratorile, a trecut terenul doar jumatate din ... (vezi toată discuția)
Teren fara proprietar van_allen78 van_allen78 In 1990 unchiul meu, O.T., a primit , cu legea 18,o supraf. de 10 ari teren cu titlu de proprietate, aferenti casei unde locuia.terenul era schitat de comisia ... (vezi toată discuția)