avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 661 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... despagubire accident masina
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

despagubire accident masina

Acum o saptamana sotul meu a avut un accident usor, in sensul ca a lovit alta masina intr-o intersectie, dar celalalt sofer era de vina. Au cazut de acord sa rezolve problema fara sa mai cheme politia rutiera. La masina noastra s-a spart radiatorul si a fost avariata frontal, iar cealalalta masina nu a avut decat tabla putin indoita pe partea laterala dreapta spate. Soferul vinovat a cumparat chiar in ziua aceea radiator masinii si au mers la un service auto sa intrebe cat ii costa ca sa repare masina noastra. A doua zi s-au dus la asigurari auto si a spus ca masina noastra o repara din surse proprii. La o saptamana dupa ce sa- reparat masina nu a mai vrut sa platesca mana de lucru la service-ul auto motivand ca i s-a cerut prea mult (500 lei). Acum sotul meu vrea sa-l dea in judecata ca sa-si recupere banii care i-a dat din buzunarul lui.Are sanse sa castige procesul in conditiile in care el are bon fiscal pt toate piesele care au fost necesare repararii si formularul de la asigurari auto unde celalalt sofer s- a obligat sa-i platesca toate reparatiile masinii si piesele necesare.
Cel mai recent răspuns: ContSters174925 , utilizator 09:23, 16 Ianuarie 2013
Da, are toate sansele sa castige.
Va sfatuiesc sa trimiteti intai o notificare prin intermediul unui avocat, poate va intelegeti pe cale amiabila. Daca nu, atunci trebuie sa formulati cerere de chemare in judecata.
Nu am inteles daca cei de la service au emis factura si chitanta pentru cei 500 lei reprezentand manopera, dar trebuie sa o faca pentru a putea dovedi plata acestei sume.
Posibil ca vinovatul sa nu fi avut polita RCA si din aceasta cauza a acceptat sa repare masina dvs. din fonduri proprii. Mult mai sigur ar fi fost sa reparati masina pe RCA-ul vinovatului. Sper sa ajungeti la o intelegere amiabila .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce sanse de castig am, daca dau in judecata un aigurator care refuza plata unor reparatii la masina pe rca? elirossonero elirossonero Buna ziua, In urma cu aproximativ o luna am fost implicata intr-un accident usor cu cateva daune, in care nu am fost vinovata. Am incheiat cu soferul ... (vezi toată discuția)
Eu cu cine ma judec? Paula Tudor Paula Tudor Buna ziua! Au trecut exact 2 luni de cand am avut un accident usor intr-o alta localitate decat cea de domiciliu, in sensul ca, fiind oprit pe o straduta ... (vezi toată discuția)
Provocare accident rutier stoica_b stoica_b Un conducator auto se afla in depasirea unui vehicul, cand auto care depasea a ajuns paralel cu vehiculul depasit, cel care era depasit nu s-a asigurat la ... (vezi toată discuția)