avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 518 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Paternitate
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Paternitate

Vreau sa stabilesc in instanta paternitatea copilului meu, dar nu pot face dovada relatiei, pentru ca este vorba despre o intamplare pasagera. Care este calea daca nu am martori care sa dovedeasca ca a existat o relatie?


Cererea se solutioneaza in contradictoriu cu prezumtivul tata,daca se dovedeste ca presupunerea dvs nu este adevarata este posibil sa va solicite despagubiri printr-o actiune separata.
Ultima modificare: Vineri, 11 Ianuarie 2013
gi-jane2, moderator
Pentru ca actiunea sa fie admisa, e necesar sa se stabileasca ca au existat legaturi intime in perioada conceptiei intre pretinsul tata si mama, ca din aceasta relatie s-a nascut acest copil.
Dovada paternitatii se face prin orice mijloc de proba: martori, inscrisuri, marturii, prezumtii.
Cum va dovediti relatia si pe cine numiti martor dvs trebuie sa va ganditi si sa gasiti ceva. Inscrisuri pot si si sms-uri, e-mailuri, o factura de la hotel etc. Martor poate fi oricine care v-a vazut sau i-ati povestit de relatie.

.
Vi se pare ca-i raspundeti utilizatoarei?dansa tocmai spune ca nu poate face dovada relatiei cu tot ce insiruiti dvs acolo inca din mesajul initial,ce face pana la urma daca nu reuseste se mai duce in instanta sa solicite testul ADN?
Domnule, cred ca nu intelegeti despre ce e vorba in propozitie, apoi v-as ruga sa va adresati utilizatorului daca aveti ceva pretios de spus, nu mie.
Ca instanta sa aprobe un test ADN, trebuie sa dovedesti o legatura cu respectivul, nu poti sa zici ca X e tatal, ceri ca paratul sa faca un test ADn si gata, instanta il trimite pe acela sa faca testul.. si daca amaratul nu merge sa-l faca, gata, e tata.

Utilizatorul asta intreaba, cum convinge instanta ca au existat relatii intime intre ei, ca e posibil ca acela sa fie tatal, cat sa il trimita sa faca un test. N-a intrebat nici in ce temei de drept se va adresa instantei, nici cine trebuie sa porneasca actiunea, nici care sunt reglementarile anterioare..

Bineinteles ca spre instanta e calea si numai in instanta se poate stabili paternitatea copilului cat tatal nu intelege sa-l recunoasca.. insa pt ca instanta sa admita cererea e nevoie ca pe langa cerere sa vii si cu ceva probe pana sa ceri un test ADN.
Ultima modificare: Sâmbătă, 12 Ianuarie 2013
gi-jane2, moderator
Mie mi se pare ca altcineva nu intelege ce se scrie in propozitie si sterge pretios mesaje.Intrebarea este clara,utilizatoarea nu are probe sa dovedeasca relatia,dvs ii insiruiti conditiile de admisibilitate ale actiunii in instanta care se bazeaza pe probe,conditii perfect adevarate,o ajuta cu ceva?oricum din contextul prezentat se pare ca le cunoaste,asa ca nu-i mai ramane decat sa depuna o actiune in instanta sau sa renunte.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Test adn mario22 mario22 Cu privire la un test ADN ma poate ajuta cineva? Dintr-o fosta relatie a rezultat un copil,pana aici e minunat!Doar ca pe parcursul relatiei a aparut un al ... (vezi toată discuția)
Proces de paternitate intentat de mama ContSters218056 ContSters218056 In ce termen de la nasterea copilului , o mama poate solicita recunoasterea paternitatii de catre tatal biologic :-/ Ma refer la tatal care nu vrea sa ... (vezi toată discuția)
Fals in declaratii (paternitate imposibila) kati-lina kati-lina Sunt acuzat in fata instantei de o femeie pe care o cunosc din scoală, cum că are un copil născut acum 10 ani şi susţine că este al meu.Eu am fost ... (vezi toată discuția)