avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 622 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Administrare imobil- remuneratie?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Administrare imobil- remuneratie?

Am imputernicit cu o procura (2009) pentru administrarea unui imobil .In procura se stipuleaza ca este cu titlu gratuit.
Acum, dupa intrarea in vigoare a Noului Cod Civil ,imputernicitul administrator poate solicita sa fie retribuit ??
Cel mai recent răspuns: Boncu Constantin , Avocat 10:13, 15 Ianuarie 2013
Buna ziua,
nu exista niciun motiv pentru care, in baza contractului initial, mandatarul sa solicite o remuneratie. In primul rand, se aplica regula "tempus regit actum" adica se aplica legea in vigoare la momentul incheierii contractului. Apoi, noul cod civil prevede in art. 2010 ca mandatul poate fi cu titlu gratuit sau oneros. Prin urmare, nu se pune problema solicitarii unei remuneratii.

Avocat Costi Boncu

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Este legal un contract de mandat fara remuneratie pentru administratorul unei societati pe actiuni? anna_cta anna_cta Este legal un contract de mandat cu titlu gratuit pentru administratorul unei societati pe actiuni? Adica administratorul sa isi desfasoare mandatul fara a fi ... (vezi toată discuția)
Suspendare contract de adminstrare pe perioada intocmirii contractului de mandat Pahomi Lena Pahomi Lena Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu parerea dvs din punct de vedere legal pt urmatoarea septa: - Exsita un contract de administrare activ prin care se ... (vezi toată discuția)
Nulitate absolutã og 12/1998 Dinga Claudiu Dinga Claudiu Vreau să cunosc mai multe opinii în legătură cu următoarea chestiune: act public şi act secret încheiate în 1999, sub imperiul OG 12/1998 privind ... (vezi toată discuția)