buna ziua. am lucrat 4 luni la o firma, timp in care in fiecare luna mi-a oprit garantie cate o suma de bani din salariu, conform contractului. intre timp am demisionat de la aceasta firma iar ei refuza sa-mi plateasca garantia. cum as putea rezolva aceasta problema? ar trebui sa apelez la ITM? va multumesc.
In contractul dumneavoastra este prevazuta doar o clauza referitoare la retinerea garantiei si nu si una referitoare la restituirea ei?
Incercati sa discutati cu angajatorul si sa-l rugati sa va precizeze care este temeiul legal conform caruia refuza sa va restituie suma. Daca nu ajungeti la nici o intelegere, in functie de clauzele din contract referitoare la garantie si in cazul in care considerati ca suma va este retinuta in continuare nejustificat, va puteti adresa ITM.
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Restituire garantie
lucian75
am avut contract de garantie la locul anterior de munca...sofer autocar..care spune ca se restituie garantia dupa 6 luni de la lichidare...s-au facut 6 luni.am ... (vezi toată discuția)
Buna seara
cristina.00
Deoarece fostul angajator nu mi-a restituit nici pana acum garantia oprita luna de luna din salariu, (mentionez ca altor colegi le-a fost restituita), ... (vezi toată discuția)