avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1254 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general recuperarea garantiei.
Discuție deschisă în Contabilitate în general

recuperarea garantiei.

buna ziua. am lucrat 4 luni la o firma, timp in care in fiecare luna mi-a oprit garantie cate o suma de bani din salariu, conform contractului. intre timp am demisionat de la aceasta firma iar ei refuza sa-mi plateasca garantia. cum as putea rezolva aceasta problema? ar trebui sa apelez la ITM? va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Mirela Durnea - Expert contabil , Contabil 12:29, 22 Ianuarie 2013
In contractul dumneavoastra este prevazuta doar o clauza referitoare la retinerea garantiei si nu si una referitoare la restituirea ei?

Incercati sa discutati cu angajatorul si sa-l rugati sa va precizeze care este temeiul legal conform caruia refuza sa va restituie suma. Daca nu ajungeti la nici o intelegere, in functie de clauzele din contract referitoare la garantie si in cazul in care considerati ca suma va este retinuta in continuare nejustificat, va puteti adresa ITM.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Restituire garantie lucian75 lucian75 am avut contract de garantie la locul anterior de munca...sofer autocar..care spune ca se restituie garantia dupa 6 luni de la lichidare...s-au facut 6 luni.am ... (vezi toată discuția)
Buna seara cristina.00 cristina.00 Deoarece fostul angajator nu mi-a restituit nici pana acum garantia oprita luna de luna din salariu, (mentionez ca altor colegi le-a fost restituita), ... (vezi toată discuția)
Oprire din salariu dupa demisie pentru cursuri de formare profesionala Irinanat Irinanat Buna ziua, De curand mi-am dat demisia si sunt in perioada de preaviz. Colega de la Resurse Umane m-a instiintat printr-un e-mail ca pana la data la care ... (vezi toată discuția)