avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 519 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Expertize judiciare şi ... Cum se stabileºte valoarea de circulaþie a unui ...
Discuție deschisă în Expertize judiciare şi extrajudiciare

Cum se stabileºte valoarea de circulaþie a unui imobil?

Am solicitat expertiza tehnica in constructii pentru evaluarea unui garaj la o data de acum 6 ani, data la care garajul a fost distrus de primarie, desi era autorizat;
Am solicitat contrvaloarea pe baza valorii de circulatie la data distrugerii, actualizata cu rata inflatiei.
Cum se stabileste valoarea de circulatie?
Expertul desemnat sustine ca va cauta anunturi in ziar cu oferte de vanzare din acea perioada. Eu am depus toata documentatia de constructie, devize, facturi, chitante,etc. de unde reiese calitatea acelei constructii si costul ei.. Nu se tine cont de aceste date in expertiza?
As dori sa mai stiu cine actualizeaza valoarea de acum 6 ani cu rata inflatiei?
Expertul sau executorul ?
Cel mai recent răspuns: ContSters191238 , utilizator 22:29, 25 Aprilie 2013
Accesand site-ul primariei din localitatea unde se doreste evaluarea garajului in vederea stabilirii pretului constructiei si cautati materiale intocmite si aprobate de catre Consiliul local, referitoare la coeficienti de actualizare locuinte si ctii. speciale.
Aceste date pot fi utilizate de catre expert pentru calcularea pretului constructiei, la pret actualizat pentru anul in care se doreste.
Datele pot fi confruntate si cu preturile din devize, facturi, chitante, etc.
Buna seara.
Este mai dificil dar nu imposibil.Trebuie avut in vedere chitantele si facturile din acea perioada. eventual devizul general al lucrarii care de obicei este transmis si pentru obtinerea Autorizatiei de constructie stabilindu-se valoarea de inlocuire( pentru plata autorizatiei).
In concordanta prevedrile Buletinelor Expertilor tehnici din acea perioada se poate reface valoarea de circulatie.
Va multumesc.
MarinBaescu

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Expertiza accesiune imobiliara shadyrk shadyrk Intr-o actiune in accesiune imobiliara prin care se tinde la obligarea paratului sa vanda imobilul construit pe terenul altuia contra pretului materialelor si ... (vezi toată discuția)
Expertiza - prezentare documente de catre parti, in timpul efectuarii unei expertize tehnice judiciare. ContSters296710 ContSters296710 In situatia in care dispun de facturi, bonuri, care atesta achizitia materialelor necesare executiei unei lucrari de construire, pot prezenta expertului tehnic ... (vezi toată discuția)
Expertiza tehnica ContSters315143 ContSters315143 In obiectivele unei expertize tehnice judiciare se solicita actualizarea imbunatatirilor la un imobil cu rata inflatiei. Cade acest lucru in sarcina expertului ... (vezi toată discuția)