avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 228 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Expertize judiciare şi ... Expertiza - Prezentare documente de catre parti, in ...
Discuție deschisă în Expertize judiciare şi extrajudiciare

Expertiza - Prezentare documente de catre parti, in timpul efectuarii unei expertize tehnice judiciare.

In situatia in care dispun de facturi, bonuri, care atesta achizitia materialelor necesare executiei unei lucrari de construire, pot prezenta expertului tehnic desemnat de instanta , aceste documente justificative? Obiectul actiunii este un partaj. Expertul este obligat sa tina cont de ele, sau efectueaza expertiza dupa alte criterii/ Care ar fi acestea?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Ioan Ciobanu , Expert judiciar 22:18, 13 August 2013
Sigur ca le puteti prezenta expertului. Acesta va tine cont de ele in functie de obiectivele expertizei stabilite de instanta .
La evaluarea unor ctii. in vederea unui partaj, expertii vor trebui sa raspunda documentat la obiectivele fixate de catre instanta de judecata.
In raportul de evaluare, expertul va avea in vedere normative specifice activitatii, documente de evaluare intocmite la nivelul de primariei, referitoare la valoare materialelelor de ctii., a c.tiilor deja existente, de perioada in care s-au efectuat lucrarile si s-au achizitionat materialele, etc. Va avea in vedere inflatia, degradarea in timp a acestora (ctii., materiale de ctii.), etc.
Chitantele si facturile pe care le veti prezenta pot fi utile expertului, daca raspund la elementele precizate mai sus.
Va recomand ca toate chitantele si facturile ce le posedati sa le depuneti in copie "Conform cu originalul" la dosarul cauzei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se stabileºte valoarea de circulaþie a unui imobil? eugen82 eugen82 Am solicitat expertiza tehnica in constructii pentru evaluarea unui garaj la o data de acum 6 ani, data la care garajul a fost distrus de primarie, desi era ... (vezi toată discuția)
Compenta expertiza ContSters276281 ContSters276281 Un expert tehnic judiciar, poate efectua o expertiza asupra valorii consolidarii unui imobil, dupa intocmirea unui proiect tehnic, avand la baza studii de ... (vezi toată discuția)
Evaluare imobil ContSters325113 ContSters325113 Buna ziua! Rog pareri in urmatoarea speta: La partaj bunuri comune s-a cerut expertiza de evaluare a unui imobil.Cum trebuie sa procedeze expertul in cazul ... (vezi toată discuția)