avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 374 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale ce se intampla cu amenda contraventionala care apare ...
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

ce se intampla cu amenda contraventionala care apare la impozit

Buna. Am vazut pe forum ca acesta intrebare a mai fost pusa insa nu am gasit raspunsuri concludente. Zilele anterioare am primit acasa in posta instiintarea de plata a impozitului local. Am constatat cu acesta ocazie ca pe langa impozitul pt apartament + auto am si 3 amenzi contraventionale ( circulatie, parcare). Ma puteti lamuri va rog in privinta lor. Pot cei de la primarie sa imi conditioneze plata impoz pe apart+ auto de plata acestor amenzi ? Am inteles ca nu sunt purtatoare de penalitati si se prescriu in 5 ani, este adevarat ? La ce metode pot recurge pentru a ma obliga intr-un final sa le platesc ? Multumesc anticipat pt orice raspuns care m-ar putea lamuri.
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 09:20, 13 Februarie 2009
1. Da, nu sunt purtatoare de penalitati si executarea lor se prescrie in 5 ani
2. Pot proceda la executare silita
Buna Florentina. Multumesc pt raspuns. Auzisem si eu ca pot recurge la executare silita insa din cate am inteles la sume mici nu prea se intampla lucrul asta. De exemplu amenzile mele totalizeaza 240 de ron. La astfel de sume n-am auzit de cazuri in care sa se recurga la executare silita. Nu stii daca imi pot conditiona plata celorlalte impozite datorate de plata acestor amenzi ? Exista vreo prevedere legala prin care sa ma oblige sa platesc amenzile inainte sa platesc celellate impozite ?
Nu exista nicio prevedere legala conform careia sa fiti obligata sa platiti amenzile inaintea celorlalte impozite si nu exista niciun fel de conditionare de genul: "nu primim impozitul pe cladiri daca nu va achitati amenzile".
Intr-adevar, nu exista nicio prevedere legala conform careia sa fiti obligata sa platiti amenzile inaintea celorlalte impozite, veniturile din amenzi sunt considerate "venituri atrase" iar autoritatile (in speta primariile) benficiaza de 10-15% din suma.
In concluzie, este un abuz din partea functionarilor din cadrul primariilor, insa constat ca acest lucru este absolut unanim valabil la toate primariile din tara.
Avand in vedere ca angajatele de la casieriile de colectare a impozitelor din localitatea mea sunt niste " doamne binevoitoare " daca se intampla sa nu ma lase sa platesc impozitul pe apart+ auto daca nu platesc si amenzile unde as putea sa fac o plangere, cui sa ma adresez ca sa rezolv problema ? Nu cred ca Protectia consumatorului intra in discutie.

Alte discuții în legătură

Astept urgent raspuns zmeul19 zmeul19 Am primit o amenda pt.rovinieta din luna a X-a 2010.Daca nu o platesc are ceva???Ast. raspuns (vezi toată discuția)
Amenda contraventionala Cable Cable am primit o amenda pe ratc(Regia Autonoma de Transport in Comun, Constanta), in valoare de 100 ron(daca nu o platesc in 48 de ore, se face 200ron) si in proces ... (vezi toată discuția)
Amenzi neplatite compaqqq compaqqq buna ziua dupa aproape 4 ani in care am nu am platit niste amenzi acum am primit de la primarie o instiintare de plata cu urmatoarele: va invitam ca in termen ... (vezi toată discuția)