avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 435 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... preaviz
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

preaviz

Buna ziua.Revin cu o alta intrebare.Preavizul pentru desfacerea CIM este de 15 sau 20 zile lucratoare?Multumesc.
Cel mai recent răspuns: IONELA FRENT , Consilier juridic 10:07, 13 Februarie 2009
Preavizul nu poate fi mai mic de 15 zile lucratoare, dar daca contractul colectiv de munca la nivel de unitate prevede un numar mai mare de zile de preaviz trebuie respectat acesta din urma
Ultima modificare: Joi, 12 Februarie 2009
ContSters21696, utilizator
gina1973 a scris:

Buna ziua.Revin cu o alta intrebare.Preavizul pentru desfacerea CIM este de 15 sau 20 zile lucratoare?Multumesc.


1. Preavizul acordat in cazul incetarii c.i.m. prin demisie nu poate fi mai mare de 15 zile calendaristice pentru salariaţii cu funcţii de execuţie, respectiv de 30 de zile calendaristice pentru salariaţii care ocupă funcţii de conducere.

2. Persoanele concediate în temeiul art. 61 lit. c) şi d), al art. 65 şi 66 beneficiază de dreptul la un preaviz ce nu poate fi mai mic de 15 zile lucrătoare. Potrivit CCMN, acesta este de 20 de zile lucratoare.

3. In cazul concedierii disciplinare sau al incetarii c.i.m. cu acordul partilor nu se acorda preaviz.
in cazul concedierii, preavizul este de 20 de zile lucratoare, in conformitate cu CCM la nivel national. In cazul concedierilor conform art.61 lit. a si b nu se acorda preaviz

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Act aditional cim - codul muncii 2011 Mariralu Mariralu Buna ziua , Dupa cum stim toti, au intervenit unele shimbari in CIM, privind previzul ( demisie, concediere) , intrebarea mea este: trebuie sa fac act ... (vezi toată discuția)
[urgent] durata preaviz + norma de lucru Crusader2010 Crusader2010 Buna ziua, Am fost angajat in 2009 de o firma (in contract era trecuta durata de preaviz de 15 zile calendaristice), insa anul acesta mi se va desfiinta ... (vezi toată discuția)
De cand se ia in considerare cererea de demisie? vanda85 vanda85 Am o intrebare...tocmai mi-am dat demisia si mi s-a comunicat ca cererea de demisie se ia in considerare cu o zi dupa dupa data depunerii demisiei..asa este? (vezi toată discuția)