avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 151 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... recalculare pensie in urma unei hotarari judecatoresti ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

recalculare pensie in urma unei hotarari judecatoresti - cadru didactic

un pensionar care a castigat in instanta unele drepturi salariale, drepturi care i se vor plati insa esalonat pana in 2016, poate sa solicite Casei de Pensii - in baza hotaraii executorii - recalcularea pensiei?
cadru didactic pensionat in 2011 a obtinut in instanta plata unor drepturi salariale pt 2009 si 2010;
la calcularea pensiei i s-au luat in calcul veniturile reduse de guvernanti;
dupa castigarea drepturilor salariale in instanta are dreptul la recalcularea pensiei?
Cel mai recent răspuns: ContSters233678 , utilizator 20:41, 4 Februarie 2013
Pensia nu poate fi recalculata in baza hotararii instantei, intrucat potrivit art. 10 alin. (1) din Legea nr. 263/2010: ,,Pentru perioadele de dupa 31 martie 2001, declaratia nominala de asigurare prevazuta la art. 7 alin. (1) si (2) constituie documentul pe baza caruia se stabileste stagiul de cotizare in sistemul public de pensii si punctajul mediu anual pentru asiguratii sistemului public de pensii, cu exceptia persoanelor prevazute la art. 6 alin. (1) pct. I lit. c).” Aceasta inseamna ca angajatorul trebuie sa plateasca contributiile datorate si sa intocmeasca declaratia nominala de asigurare, drepturile de pensie cuvenindu-se in temeiul contributiilor platite.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vechime la societate in insolventa dorel13 dorel13 daca lucrez la o societate in reorganizare judiciara, care nu a platit nimic la buget si ma baga in somaj,acum cat este in reorganizare, stiu ca beneficiez de ... (vezi toată discuția)
Recalculare pensie konia konia sunt pensionata medical, gr ll si drepturile de pensie mi-au fost calculate in functie de veniturile realizate; intre timp am inceput sa primesc drepturile de ... (vezi toată discuția)
Contributii salariale rak0770 rak0770 Lucrez la o firma care nu plateste statului contributiile salariale ale angajatilor , nici ale angajatorului. Ma afecteaza acest lucru daca ies la pensie? (vezi toată discuția)