Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediu - inainte de preaviz

Stiu ca imi voi da demisia in 2 saptamani si as vrea sa imi iau concediul pentru lunile lucrate ianuarie, februarie si martie, iar firma nu vrea sa imi dea cele 4 zile de concediu.
Ce pot sa fac?
Cel mai recent răspuns: Bruta , utilizator 14:44, 3 Martie 2005
Ti se cuvine concediul aferent perioadei lucrate. Dă - i în judecată.
Sau, macar sa-ti iei drepturile salariale pe cele 4 zile, daca nu te lasa sa efectuezi zilele de concediu... Pot invoca anumite situatii, motive prin care nu pot sa-ti dea concediu (conform Legii 53/2003)
Firma NU ESTE obligata sa va acorde acele zile cand le solicitati dvs.
* Efectuarea concediului de odihna se realizeaza in baza unei programari colective sau individuale stabilite de angajator.

* Pentru perioada lucrata beneficiati de un nr de zile de CO care se v-or compensa in bani la data incetarii contractului individual de munca.

* Daca la incetarea contractului nu va sunt platite, ii puteti actiona in judecata!!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata concediu neefectuat in caz de demisie Roger25 Roger25 Buna ziua, Stiu ca in momentul cand cineva isi da demisia dintr-o firma, si are zile de CO neefectuate, acestea se platesc. Intrebarea mea este: poate ... (vezi toată discuția)
Demisia sau co libra_y2005 libra_y2005 HRISTOS A INVIAT! DORESC SA STIU DACA IN CAZUL IN CARE ITI DAI DEMISIA, CELE 15 ZILE LUCRATOARE PE CARE TREBUIE SA LE PRESTEZI DUPA DEMISIE POT SA ... (vezi toată discuția)
Recuperare bani pe concediul de odihna neefectuat dragos_te28 dragos_te28 cum iti poti recupera banii pe concediul de odihna de anul trecut? (vezi toată discuția)