avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 484 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale masina disparuta -impozit
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

masina disparuta -impozit

buna ziua ! am cumparat in 1995 o masina din 1985 ...am facut factura am inregistrat-o la fisc.Dupa cateva luni am vandut-o unei firme ( am factura ); dar nu am finalizat vanzarea deoarece masina avea ceva probleme tehnice si pe atunci se facea RAR la orice vanzare-cumparare.Ca urmare am continuat sa platesc impozitul ( f mic pe atunci ).Dupa multi ani am aflat ca masina( cu acte pe numele meu )era in circulatie .Am cautat fima dar daduse faliment ...nimeni nu stia nimic.Am fost la politie ... nu am rezolvat nimic ( masina nu era furata !!!!!!).Am fost ieri ,din nou dupa multi ani la politia circulatie ( masina nu mai este in circulatie , nu are asigurare de f multi ani.......)dar nu ma pot ajuta.....actele sant tot pe numele meu !!!!!!!!!! ce pot face sa scap de impozitul anual pentru o masina pe care nu am vazut-o de 18 ani ! va multumesc din suflet !!!
Cel mai recent răspuns: gmancila , utilizator 19:35, 7 Februarie 2013
Adresati-va la notar pentru incheiere de declaratie pe propria raspundere ca auto nu mai exista fizic
Cu declaratia respectiva va adresati autoritatii fiscale care urmeaza sa dispuna radierea dupa achitarea debitelor acumulate
multumesc mult pentru raspuns ! sper sa reusesc !
Datorita faptului ca aveti factura care arata vanzarea masinii, este suficent sa o prezentati la Impozite si taxe, cereti sa fie radiata la teremenul de prescriptie de 5 ani, deoarece ati platit inutil. Masina chiar daca a figurat in circulatie pe numele dvs, avand aceea factura, vinovata era firma careia i-ati vandut. La notar se da Declaratie pe propria raspundere daca nu mai detineti actul de instrainare, radiere, dar dvs il aveti. Radierea de la impozite si taxe se face in baza contractului de vanzare cumparare, factura, adeverinta fier vechi.

La ce va referiti spunand ca nu ati finalizat vanzarea?
multumesc mult ! eu am factura de la firma ...nu am facut actul acela tipizat de VANZARE-CUMPARARE deoarece nu puteam face RAR-ul( masina avand o problema la cutia de viteze ) fara acel act nu am putut merge la politia circulatie sa o radiez si apoi la fisc..de aceea spun ca nu am finalizat ( trebuia sa o radiez de peste tot si nu am putut sa o fac !!! )
Iar eu va repet ca factura reprezinta pt dvs documentul de radiere, nu tb sa fie formatul contractului de vanzare cumparare, deoarece este vorba de o firma care emite factura. Depuneti copie dupa factura si completati Cererea de scoatere din evidenta a auto, cerand radierea la termenul de prescriptie, este dreptul dvs ca nu ati stiut ca puteti radia cu factura, si ati tot platit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Daca radiez autoturismul la cerere mai platesc impozit? GABRI_EL GABRI_EL Doresc sa radiez propriul autoturism, deoarece fiscul imi cere sa platesc 4000 lei pe an deoarece are capacitatea prea mare si e de lux, cu toate ca este din ... (vezi toată discuția)
Cum sa radiez o masina vanduta acum 10 ani,de la care nu mai am nici un act mariusc69 mariusc69 Acum 10 ani am vandut o dacie in targ la Pitesti la care am facut un act de vanzare cumparare .Cumparatorul nu a mai venit sa facem radierea si intre timp eu ... (vezi toată discuția)
Radiere masin iuli113 iuli113 Buna seara Va rog sa ma ajutati cu urmatorea speta: Anul trecut am vandut 1 masina care era inmatriculata pe numele meu ,am facut contract de vanzare ... (vezi toată discuția)