avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 254 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Daca radiez autoturismul la cerere mai platesc impozit?
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Daca radiez autoturismul la cerere mai platesc impozit?

Doresc sa radiez propriul autoturism, deoarece fiscul imi cere sa platesc 4000 lei pe an deoarece are capacitatea prea mare si e de lux, cu toate ca este din 1994! Efectiv nu reusesc sa vand aceasta masina si atunci sunt nevoit sa o parchez in curte si sa o radiez din circulatie! La politie mi-au spus ca o radiaza daca am dovada unui spatiu de pastrare pe un teren privat, dar de la fisc au spus ca ma obliga sa platesc impozit. Este oare corect? Le-am cerut sa-mi arate in ce lege se prevede asta si au spus ca nu stiu, dar asa scrie la lege ca le-a spus sefu ca este nevoie de bani la buget! Este oare corect?
Cel mai recent răspuns: ContSters79003 , utilizator 23:01, 16 Martie 2010
de putut se poate, dar daca o radiati de la fisc, nu se mai inscrie in veci ( am vrut si eu) si pe cale de consecinta... nu mai poate fi vanduta
de ce nu se mai poate? nici prin vanzare-cumparare?
De vandut poate fi vanduta , dar cine cumpara o masina neinmatriculabila sau neinmatriculata???
Din cate stiu eu impozitul se plateste pe proprietate si nu pentru folosirea drumurilor publice...
Atata timp cat sunteti proprietarul masinii trebuie sa platiti impozit.
O puteti radia prin contract de vanzare-cumparare sau de casare, care dovedeste ca dvs. nu mai sunteti proprietarul bunului respectiv.
ma refeream de ce nu se mai poate inmatricula ulterior? spre exemplu daca se reglementeaza cu impozitele si vreu sa o inmatriculez din nou!

Alte discuții în legătură

Radiere auto ursaanica ursaanica Buna ziua, Am avut un auto dacia mai veche de 10 ani care a fost vanduta pe bucati (nu am contract de vanzare cumparare). Am ramas doar cu ... (vezi toată discuția)
Radiere masini Hamarsold1234 Hamarsold1234 Eu am doua masini mostenite, una de la unchiul fabricata in 1972, si a inmatriculat-o unchiul meu in 1979, dupa aceea nu a mai inmatricalt-o. A ramas cu numar ... (vezi toată discuția)
Radiere in urma suspendarii certificatului si a numerelor procustprestserv procustprestserv Mi s-au retinut certificatul de inmatriculare si numerele de circulatie din cauza ITP expirat. Repararea masinii ar fi prea costisitoare, prin urmare a-si ... (vezi toată discuția)