avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 409 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... schimbarea de nume a unui copil
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

schimbarea de nume a unui copil

dintr-o relatie de concubinaj a rezultat fetita mea,acum in varsta de 2 ani si 1 luna.cand aceasta avea 8 luni cand m-am despartit de acesta si am intentat proces impotriva lui pt decaderea din drepturile parintesti.custodia fetitei mi sa acordat mie .el neavand dreptul de a vedea fetita ,in judecatorie sa facut exceptie.el este obligat la plata unei pensii de intretinere care a platit-o o singura luna ,1 an si 5 luni nu a platit nimic.el dintro relatie anterioara mai are un copil caruia ii plateste.fetita a fost recunoscuta de el.cum pot lua fetita pe numele meu?ce trebuie sa fac?daca ma casatoresc sotul meu legitim poate trece fetita pe numele lui?multumesc
Cel mai recent răspuns: constandachemadalina , utilizator 17:32, 10 Februarie 2013

eu acum lucrez in italia si fetita este cu parintii mei..ii trimit bani lunar si este foarte bine ingrijita fiind unica nepoata si eu fiind singura la parinti..

Ultima modificare: Sâmbătă, 9 Februarie 2013
gi-jane2, moderator
Ati cerut ca tatal sa fie decazut din drepturi ? Nu are dreptul la vizita sau nu are un program de vizita ?
nu sa prezentat la proces...nu i s-a acordat dreptul sa vada fetita si in hotararea judecatoreasca este scris ca nu are dreptul sa se justifice in fata copilului de faptele savarsite. Tutela fetitei este exercitata doar de mine si mi sa acorda si dreptul de a scoate fetita din tara fara acordul lui.


[ cf regulamentului, pe forum nu se scriu mesajele cu litere majuscule]
Ultima modificare: Duminică, 10 Februarie 2013
constandachemadalina, utilizator
nu are dreptul sa se justifice in fata copilului de faptele savarsite.


dar ce, vroia ?:) Ce fapte ? Pt ce motive ati cerut decaderea tatalui din drepturi ?


Aveti nevoie de un motiv intemeiat pt a schimba numele copilului, iar daca tatal e decazut din drepturi, nu mai aveti nevoie de acordul lui. Procedura si acte necesare, gasiti aici .
[ link extern ]

Inteleg ca doriti ca pe fetita s-o cheme ca pe dvs, nu cred ca e bine sa-i schimbati numele cu cel al sotului dvs, poate in viitor veti divorta si iar numele dvs va diferi de al ei.
De adoptat, sotul dvs o poate adopta daca tatal fetitei e de acord

[pt a raspunde, nu folositi functia" citeaza"]


persoana cu care sunt acum o iubeste ca p propriul lui copil el neavand alti copii.Atata timp cat pe tatal fetitei nu il intereseaza si nu plateste apsosut nimic,nu a vrut sa imi dea o semnatura pt a putea ridica alocatia fetitei aceasta fiind pe numele lui nu,a ridicat un duplicat al cerificatului de nastere al ei fara a mi se spune,eu am certificatul original.Imi afecteaza cu in vreun fel daca el are duplicat?acesta nu merita nimic,celuilalt copil ii plateste si se intereseaza de el.Este un om foarte rau care bea si nu se poate discuta cu el.La politie are mai multe plangeri deoarece ma amenintat ca fura fetita pt a pute-a primi alocatia si prenatalul si in fata celor de la politie a spus ca vrea sa dea fetita la casa de copii....ce tata care isi iubeste copilul ar pute-a face asta?

Ultima modificare: Duminică, 10 Februarie 2013
constandachemadalina, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Adoptii elvira5 elvira5 Buna,as dori sa stiu daca este posibil ca fetita mea minora de 13 ani care o am incredintata spre crestere si educare,cu o sentinta jud. si irevocabila,e a ... (vezi toată discuția)
Schimbare nume minor pe numele mamei vio99 vio99 in urma unui concubinaj de 2 ani unde am locuit la domiciliul lui am o fetita de 8 ani nascuta in 2005 si o sentinta definitiva de crestere ... (vezi toată discuția)
Decaderea tatalui din drept liana32 liana32 cum as putea sa decad tatal fetitei dinn dreptul tatei (vezi toată discuția)