avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 216 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... taxa timbru
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

taxa timbru

Buna ziua! Am pe rol un proces pentru revocare donatie intentat de mama mea, decedata intre timp. Ea nu a achitat taxa de judecata. Vreau sa fac cu fratii mei o tranzactie judiciara, ei sa renunte la pamantul meu si eu ma angajez ca le cedez dreptul meu din restul averii mamei. As vrea sa stiu daca taxa de timbru va fi tot 3% din valoare(pamantul pe actul de donatie a fost estimat la 35.000 lei, in iulie 2012) sau este o taxa fixa. Cat ar fi aceasta? Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 16:40, 9 Februarie 2013
Continuati procesul, revocati donatia , imobilul va reintra in patrimoniul defunctei si apoi puteti sa-l partajati cum doriti. Paratii trebuie sa fie de acord cu revocarea donatiei. Acest proces nu are ca obiect partajul pentru a putea face tranzactii.
Pentru a putea face o tranzactie judiciara asupra pamantului dvs ar trebui ca instanta sa fie sesizata cu un capat de cerere privind si acest imobil si nu doar cu revocarea donatiei.

Trebuie analizat si daca se mai poate face o astfel de cerere la acest moment procesual.

Eu una nu vad ce ar cauta pamantul dvs in acest dosar, daca este al dvs si nu intra in masa succesorala. Ori doar il stapaniti in fapt si nu aveti acte? Daca este imobil care ar trebui sa intre in masa succesorala supusa partajului, automat va fi taxat cu 3 % din valoare ca si taxa de timbru.

Oricum pentru ca procesul sa continue cu revocarea donatiei trebuie introdusi in cauza mostenitorii mamei si platita taxa de timbru. ]n caz contrar actiunea fie se va perima, fie va fi anulata ca netimbrata.

Incercati o mediere impreuna cu fratii dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sucesiune, testament  florentina florentina Bună ziua! este vorba despre un partaj succesoral. Am ascultat sfaturile dvoastră şi am deschis la judecătorie proces partaj succesoral în vederea ... (vezi toată discuția)
Dezbatera mostenirii cu multi frati si mai multe case vlad irimia vlad irimia Suntem 7 frati,din care 3 decedati,fiecare cu cate o casa;problema intervine prin prisma faptului ca exista un unic proprietar,mama, care este decedat de mai ... (vezi toată discuția)
Iesire din indiviziune valpetcu valpetcu Buna, Puteti sa-mi spuneti care ar fi cea mai avantajoasa varianta pentru a face un partaj succesoral? Este mai bine sa-l facem prin notar? si in cazul ... (vezi toată discuția)