avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 307 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Cuantumul maxim al unei popriri financiare
Discuție deschisă în Executare silită

Cuantumul maxim al unei popriri financiare

In cazul unei popriri pe salariu datorita unei executari silite, care este cuantumul maxim al acestei popriri? In cazul existentei si a altui venit salarial, se poate face poprire in ambele parti?
Cel mai recent răspuns: clautugui , utilizator 23:37, 11 Februarie 2013
Pentru un debit se poate retine 1/3 din salariu ,pentru pluralitatea de debite maxim 1/2 din drepturile salariale
Daca aveti doar o datorie pentru care se pune poprire, se retine 1/3 din salariu. Se pot retine sume din ambele salarii, legea are in vedere 1/3 din VENITURI.
La ambele locuri de munca figureaza poprire pentru aceeas suma. Cum stiu cand s-a acoperit suma? Functionarii de la firmele respective cum stiu cand sa opreasca virarea sumelor?
Executorul trimite adresa la societati cand este acoperita creanta si angajatorii nu mai retin bani.
Intr-o tara normala si conform legii asa ar trebui, dar noi mai avem pana acolo. Oricum multumesc pentru lamuriri.

Alte discuții în legătură

Executare silita 2740826332154 2740826332154 daca un angajat a facut un imprumut bancar(pentru el personal)inainte de a se fi angajat la actualul loc de munca,imprumut pe care nu l-a platit si acum firma ... (vezi toată discuția)
Poprire salariu fara incuviintarea executarii silite - abuz banca davidescucostel davidescucostel Buna ziua Problema mea este urmatoarea : - in urma cu 4 ani am facut un imprumut de nevoi personale la banca . Am achitat o buna perioada ratele , dar ... (vezi toată discuția)
Ridicare popririi pe contul de salariu (deblocare card pentru folosire bancomat) mihai000123 mihai000123 Am o problema cu privire la ridicarea popririi pe contul de salariu . Am primit adresa ridicare poprire de la executor in care scrie asa \\"va solicitam ... (vezi toată discuția)