avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 249 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Poprire salariu fara incuviintarea executarii silite - ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Poprire salariu fara incuviintarea executarii silite - abuz banca

Buna ziua
Problema mea este urmatoarea : - in urma cu 4 ani am facut un imprumut de nevoi personale la banca . Am achitat o buna perioada ratele , dar pentru ca am ramas fara un loc de munca am " cumulat 600 de zile de intarziere a ratelor . Precizez ca lunar a fost depusa o suma , adevarat mai mica decat a ratei (160 lei )... Intr-un final am reusit sa ma angajez si firma respectiva mi-a facut cardul de salariu la aceasta banca . Astazi mi-a fost livrat o parte din salariu si cand am vrut sa scot banii ...nu mai erau , erau deja opriti de banca . Am sunat la angajatul care se ocupa de dosarul meu si mi-a spus ca i-mi va fi oprit TOT SALARIUL pana la recuperarea creantei... Precizez ca nu este hotarare de poprire sau executare silita . Am incercat un dialog pro , dar acea angajata mi-a repetat ca nu o intereseaza de problemele mele si ca vor opri banii din acel cont sau vor face poprirea de la firma . Cum se poate face asa ceva fara existenta unui act din partea unei instante ? Stiam ca in cazul unei popriri se poate retine maxim 30 % din salariu , in cazul meu nu se aplica ....daca i-mi opresc toti banii eu ca OM inseamna ca o sa mor de foame ? Nu stiu cum sa procedez pentru ca din partea bancii nu am gasit intelegere , desii am specificat ca pot depune rata care a fost fixata la inceputul creditului .... Aveam acelasi raspuns , ca am 600 de zile de intarziere si ca banca nu sta sa ma astepte ... de parca pana acum nu m-au asteptat pe banii mei , dobanda care a fost aplicata cu varf si indesat . CUM pot proceda ca sa nu mi se opreasca tot salariul ? va multumesc pentru sfaturi .
Ultima modificare: Vineri, 30 August 2013
gi-jane2, moderator
Cel mai recent răspuns: davidescucostel , utilizator 16:05, 12 Septembrie 2013
Este pur si simplu un abuz ordinar din partea bancii. Trebuia sa aibe incuvintare judecatoreasca a executarii silite ca sa va opreasca banii si nu mai mult de 1/3 din venituri.
Puteti doar sa cereti angajatorului sa va dea banii cash sau sa ii vireze la alta banca, ... sau sa va luptati cu banca in instanta dar nu cred ca este cazul sa va inhamati la asa lupta.



davidescucostel a scris:
... si firma respectiva mi-a facut cardul de salariu la aceasta banca

Totusi, asta nu prea o inteleg. Cum adica firma v-a facut card la banca respectiva? Poate ca v-a sugerat /obligat sa va faceti card la banca respectiva!
Ultima modificare: Vineri, 30 August 2013
trandafir2, moderator
Firma colaboreaza numai cu acesta banca si automat aici am fost nevoit sa-mi fac contul pentru a primi salariul . As fi recunoscator daca cineva poate sa ma indrume exact ce sa fac ca sa nu mai mi se opreasca banii de catre banca ....
NU puteti decat sa va mutati contul la alta banca la intelegere cu angajatorul este cea mai buna solutie !
Solicitati in scris bancii temeiul legal in baza careia au oprit intreaga suma de bani intrata in cont, in conditiile in care acei bani reprezinta salariul.
Banca nu are de unde să ştie ce reprezintă sumele care vă intră în cont, şi nici nu ar trebui să o intereseze. Aşa că le poate reţine în întregime, fără nicio încuviinţare a executării silite, pentru că aici nu este vorba despre poprire sau despre vreun act de executare silită, ci despre dreptul băncii de a-şi acoperi creanţa din sumele aflate în contul dumneavoastră curent.

Soluţia o găsiţi într-un răspuns anterior: cereţi virarea salariului la altă bancă sau plata în numerar. Desigur, salariul va putea fi urmărit de bancă, în limita a 1/3, după obţinerea încuviinţării executării silite.

Alte discuții în legătură

Ridicare popririi pe contul de salariu (deblocare card pentru folosire bancomat) mihai000123 mihai000123 Am o problema cu privire la ridicarea popririi pe contul de salariu . Am primit adresa ridicare poprire de la executor in care scrie asa \\"va solicitam ... (vezi toată discuția)
Poprire andreeasebi88 andreeasebi88 Buna ziua am primit un plic de la un birou executor cu proprire pe venituri in care scrie ca vor fi oprite sumele care intra la anumite bănci. În cursul ... (vezi toată discuția)
Poprirea reprezinta 1/3 din salariu? klein andreea klein andreea mi se pare ciudat.deoarece pentru o restanta de 20 euro pt.care nu am fost instiintata, desi am virat in contul respectiv o suma mult mai mare in urmatoarea ... (vezi toată discuția)