avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 314 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cum se clarificã urmãtoarea situație .... ??
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cum se clarificã urmãtoarea situație .... ??

O rudă de-a mea are nevoie de ajutor privind următoarea situație:

- în octombrie 2012 această rudă (să îi spunem P1) a vândut un autoturism Oltcit ,înmatriculat pe numele său, prin Contract de vânzare-cumpărare către o altă persoană fizică (să îi spunem P2).
- autoturimul a fost radiat de la fisc, fiind eliberat Certificat fiscal, predat cumpărătorului (P2) alături de celelalte documente ale autovehicului.

- Cumpărătorul (P2) a vândut la rândul lui unei alte persoane (P3). Nu știu dacă P2 a apucat să o înmatriculeze pe numele său, însă probabil nu a făcut acest lucru.

- În ianuarie 2013, P3 a apelat la P1 (vânzătorul inițial din octombrie 2012) în vederea întocmirii unui Contract de comodat, la notar. Aici nu înțeleg cum naiba P1 a fost de acord să semneze acel Contract de comodat la Notar - în calitate de proprietar - tot ce pot să vă spun este că a făcut-o din bunăvoință față de P3, care altfel ar fi trebuit să achite taxa de poluare de circa 10.000 LEI noi.

- Poate părea incredibil - dar P1 a mers la notar cu P3 și a semnat un contract de comodat prin care îi oferă în folosință autovehicului pe o perioadă de 10 ani.

- În acest moment, autovehiculul este radiat de P1 de la Primărie (fisc) și nu știu dacă este luat pe rol de cineva.

- La Poliție, autovehiculul este înmatriculat pe numele lui P1 - care l-a înstrăinat în 2012 către P2 și l-a dat în comodat în 2013 față de P3.

Cum se poate remedia această problemă din punct de vedere legal - în opinia mea P1 a dat în comodat (ÎN CALITATE DE PROPRIETAR) către P3 un automobil radiat de la Fisc și care fusese înstrăinat către P2.

Mulțumesc de răspunsuri.
Cel mai recent răspuns: cfs , utilizator 17:37, 31 Mai 2013
Parerea mea e ca trebuie sa faceti o actiune la instanta prin care sa se desfiinteze contractul de comodat.
Sa va spun cum s-a rezolvat.

Au mers impreuna la Notar si au anulat contarctul de comodat, deoarece persoana care a dat bunul in comodat nu a inteles ce afce. Trist, dar adevarat. Bine ca s-a rezolvat!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rectificare topo arina24 arina24 Buna ziua, Ne confruntam cu o incurcatura in familie. O sa incerc sa explic cat mai bine: Strabunicii mei au avut 4 proprietati: P1-casa si teren, P2- teren, ... (vezi toată discuția)
Refacere releveu apartament ulterior vanzarii sito sito Se da urmatoarea speta: -eu (Proprietar1-P1) am vandut un apartament catre persoana fizica(proprietar 2-P2). Vanzarea s-a facut fara credit ... (vezi toată discuția)
Pot circula cu masina in momentul de fata???? babasu babasu Va rog, sa imi dati un raspuns concis Am cumparat o masina, la ea am toate actele, carte de identitate si certificat de inmatriculare. Masina in acte este ... (vezi toată discuția)